Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Alku gradelarku osvojila ninska posada

22.08.2010. 22:00
Alku gradelarku osvojila ninska posada


Natjecanje u “Alki gradelarki” nestrpljivo se iščekivalo, jer je riječ o igri koja je prvi put upriličena. Sudjelovalo je 12 kaića. U vožnji pentom uz bučno navijanje okupljenih, najbolja u pripetavanju s osvojenih 9 punata bila je ninska posada
Gospin mul i ninski gradski porat bili su mjesto održavanja ovogodišnje sportsko-ribolovne manifestacije “Dan kaića i noć svića” koju je osmislio i sproveo u djelo, uz pokroviteljstvo i organizaciju Grada Nina, ninski dvojac Marin Pijaca i Stjepan Magaš.
Natjecanje je otpočelo “Glavočijadom” u kojoj su se u lovu glavoča natjecali mladi ribari do 15 godina. Prvo mjesto s ulovljenih 0,78 kg glavoča je osvojio Filip Medić, drugo mjesto s ulovom od 0,55 kg pripalo je Filipu Ljubičiću, dok je treće mjesto s ulovom od 0,35 kg osvojio Tvrtko Mataušić.
U utrci vožnje na brodskim pajolima sudjelovali su natjecatelji u dobi od 12 godina. Prvo mjesto osvojio je Filip Ljubičić. Drugi je bio Tvrtko Mataušić, dok je treće mjesto pripalo Šimi Ljubičiću.
Natjecanje u “Alki gradelarki” nestrpljivo se iščekivalo, jer je riječ o igri koja je prvi put upriličena. Sudjelovalo je 12 kaića. U vožnji pentom uz bučno navijanje okupljenih, najbolja u pripetavanju s osvojenih 9 punata bila je ninska posada, alkar Višeslav Magaš s upravljačima na penti Milošom Lužajićem i Mateom Sipinom. Drugu poziciju sa 7 punata osvojio je alkar Šime Relja uz pomoć Lucije Glavan i Katarine Stulić. Privlačka posada, alkar Antonio Buškulić s Markom Buškulićem osvojila je treće mjesto sa 6 punata.
Zanimljivo natjecanje okončano je “Svićarenjem”. Tu je najviše vještine i sposobnosti pokazao dvojac Petar i Šime Glavan ulovivši 4,7 kg ribe. Drugi su bili Antonio i Marko Buškulić s ulovom od 1,40 kilograma, dok su treće mjesto s ulovom od 1,20 kg osvojili Alen i Ive Medić.
Manifestacija “Dan kaića i noć svića” završila je podjelom medalja i priznanja. Odličja je u ime Grada Nina podijelio stručni suradnik za animaciju i sport grada Nina Marin Pijaca.