Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Iz klaonice ukradeno tisuću kilograma svježeg mesa

22.08.2010. 22:00
Iz klaonice ukradeno tisuću kilograma svježeg mesa


Tijekom proteklog vikenda bilo je najviše provala u automobile stranih državljana, ali kralo se i po apartmanima. Nesvakidašnja provala dogodila se u Babindubu, a riječ je o klaonici i krađi mesa u vrijednosti 65 tisuća kuna
Tijekom noći s petka na subotu, policiji za sada nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće u mjestu Privlaka uspio ukrasti prikolicu njemačkih registracija koja je na sebi imala yet-ski plovilo “Sea Doo”. Prikolica je bila u vlasništvu 40-godišnjeg gosta koji je krađu odmah prijavio policiji procijenivši štetu na preko 40 tisuća kuna. Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog razbojnika. Iste noći na Krešimirovoj obali u Zadru provaljeno je u mercedes e200 u vlasništvu 41-godišnjeg gosta iz Slovačke. Iz automobila je ukraden navigacijski uređaj i torba s odjećom. U ovom je slučaju šteta oko četiri tisuće kuna. Nakon toga je provaljeno i u automobil marke “seat toledo”. I vlasnik tog automobila je 46-godišnjak iz Slovačke, a njemu je ukraden auto-radio CD uređaj vrijedan oko dvije tisuće kuna. U subotu, usred bijela dana između 10 i 11 sati u Savarskoj ulici u Zadru, provaljeno je u još jedan automobil. Riječ je renaultu megane zadarskih registracija u vlasništvu 31-godišnjaka iz Zadra.
Njemu je ukradena torbica u kojoj je bilo šest tisuća kuna te laptop “toshiba”, pa je sveukupna materijalna šteta procijenjena na oko 12 tisuća kuna. U mjestu Ždrelac, na otoku Pašmanu, u subotu je netko nepoznat provalio u obiteljsku kuću 59-godišnjakinje iz Ždrelca, a opljačkan je njezin 34-godišnji gost iz Slovačke. Lopov mu je ukrao nešto novca, a kako saznajemo, riječ je o manjem novčanom iznosu.
U Ždrelcu se u subotu tijekom dana dogodila još jedna gotovo identična pljačka, a je li riječ o istom razbojniku utvrdit će policajci kriminalističkim istraživanjem. Iz apartmana 50-godišnjaka sa Ždrelca, gostu iz Njemačke u dobi 43 godine ukraden je, također, manji novčani iznos.
Iz pojasne torbice koju je 56-godišnjak iz susjedne BiH imao obješenu o ruku, lopov je u subotu tijekom dana na gradskoj tržnici, iskoristio gužvu te mu ukrao novčanik s manjim novčanim iznosom. Nesvakidašnja i pomalo bizarna krađa dogodila se tijekom noći s petka na subotu na predjelu Babinduba. Tamo je provaljeno u klaonicu u vlasništvu 36-godišnjaka, a ukredno mu je čak oko tisuću kilograma svježeg i smrznutog mesa. Nesretnom vlasniku pričinjena je šteta od oko 65 tisuća kuna.
Na parkiralištu marine Dalmacija između Bibinja i Sukošana nepoznati počinitelj je u noći s petka na subotu provalio u osobni automobil vw touareg u vlasništvu 56-godišnjeg Austrijanca. Ukraden mu je mobitel, sunčane naočale i jakna. Sveukupna vrijednost ukradenih stvari je dvije i pol tisuće kuna. Noć ranije u mjestu Pridraga opljačkana je trgovina Agro Rijeka, a ukradena je veća količina raznih cigareta i alkoholnog pića. Šteta će biti naknadno utvrđena, nakon što se obavi inventura.