Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Optuženi se ne smatra krivim

22.08.2011. 22:00
Optuženi se ne  smatra krivim


Ne smatram se  krivim – rekao je jučer na  Županijskom sudu u Zadru  34-godišnji Jerko Mavra koji  je optužen zbog zloporabe  droge, a radi se o heroinu.
U ulozi svjedoka saslušana  je i ispitana dr. Vera Klarić,  vještakinja psihijatrijske struke koja je rekla da je optuženi  Mavra bio ovisnik, a u trenutku počinjenja kaznenog  djela bio je – ubrojiv.
Rasprava je potom odgođena za sredinu rujna jer je  Sudsko vijeće kojim u ovom  slučaju predsjeda Boris Babić, prihvatilo prijedlog Mavrinog branitelja Andreja  Korljana da se ispitaju još neki svjedoci.
Jerko Mavra iz Kukljice na  otoku Ugljanu, uhićen je sredinom svibnja prošle godine  kada su ga policajci tijekom  redovite kontrole prometa  zaustavili u centru Kukljice,  nedaleko od jednog mjesnog  kafića. Policajcima je tada  dragovoljno predao plastičnu  vrećicu s 13,4 grama heroina.
Zbog sumnje da je heroin  bio namijenjen daljnjoj prodaji ovisnicima u tom mjestu,  Mavra je uhićen, a u vrijeme  trajanja istrage neko je vrijeme proveo i iza rešetaka zadarskog Istražnog centra.
Optuženi Mavra se sada  brani sa slobode, a suđenje se  nastavlja.