Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dva automobila na zadarskim cestama završila na krovu

Autor: Suzana Bandić

22.08.2012. 22:00
Dva automobila na zadarskim cestama završila na krovu

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Nakon sudara s teretnjakom koji mu je oduzeo prednost, vozač osobnog automobila sletio je s ceste i pokosio trgovkinju zajedno sa štandom na kojem je prodavala voće i povrće u Zemuniku Donjem


Čak  dva automobila završila su danas na krovu u prometnim nesrećama koje su se  dogodile na zadarskim prometnicama. Prva nesreća  dogodila se u jutarnjim satima u Zemuniku Donjem.  Tamo je 74-godišnji vozač  teretnog vozila zadarskih  registracija oduzeo prednost osobnom automobilu za  čijim je upravljačem bio  27-godišnji muškarac. Iako  je mlađi vozač pokušao zakočiti i izbjeći sudar, to mu  nije pošlo za rukom.
Od  siline udarca njegovo je vozilo završilo izvan kolnika  gdje je potom “pokosio”  54-godišnju trgovkinju i  štand s voćem i povrćem iza  kojeg je žena, ne sluteći  nikakvo zlo, sjedila. Vozač  teretnjaka koji je skrivio  nesreću nije ozlijeđen,  mlađi vozač zadobio je tek  lakše ozljede, dok je najgore prošla trgovkinja kojoj  je u naletu vozila slomljena  noga. U nesreći je nastala i  velika materijalna šteta.  Osobno vozilo u potpunosti je uništeno, kao i štand s  voćem i povrćem.
Druga nesreća u kojoj je  oko 14 sati na krovu završio fiat 500, popularno  zvani fićo, talijanskih registarskih oznaka dogodila  se u Arbanasima, odnosno  na Punti Bajlo. Prema riječima očevidaca Talijan se  našao na krovu nakon što  se odbio o rasvjetni stup uz  kolničku traku. Vozač je  kolima Hitne medicinske  pomoći odvezen u Opću  bolnicu Zadar, a kakve je  ozljede zadobio i kako je  uopće do prometne nesreće  došlo, znat će se po  okončanju policijskog  očevida.