Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Gregov: Dogodine će “Ništa” trajati cijeli tjedan!

Autor: Marija Knežević

22.08.2012. 22:00
Gregov: Dogodine će “Ništa” trajati cijeli tjedan!

Foto: Adam VIDAS



Naša manifestacija dijelom je reakcija na gomilanje bezveznih fešti i sličnih događaja koji uvijek nude isto – buku koncerata i štandove za prodaju hrane i pića
Manifestacija “Ništa 2012.”, prva po redu takve vrste, uspješno je održana jučer u Preku. Organizatori, odnosno jedan organizator, Jerko Gregov, potpuno je ispunio obećanje i zadani program te se u Preku cijeli četvrtak nije dogodilo baš ništa.
– Što se tiče ideje, nastala je iz čiste zafrkancije. Naša manifestacija dijelom je reakcija na gomilanje bezveznih fešti i sličnih događaja koji uvijek nude isto – buku koncerata i štandove za prodaju hrane i pića. Pretrpani smo istim bezvezarijama koje zapravo skrivaju prazninu ponude, jeftinu zabavu koja je alibi da se nešto radi u turističkoj ponudi.
Nakon što je Zadarski list u četvrtak objavio vijest o zanimljivoj manifestaciji koja na sasvim novi način promišlja turizam, vijest su prenijeli i gotovo svi nacionalni mediji. Manifestacija će se tako održati i dogodine.
– Ponukan ovakvim uspjehom, dogodine ću najvjerojatnije organizirati cijeli tjedan ničega. Uglavnom, ovo je dijelom i reakcija na upilavanje nastupima klapa, a evo i zašto. Veliki je problem to što su se klape pretvorile u dalmatinske cajke, i to je gorenje naroda kao i turbofolk. Nude nam brdo bezveznih stihova prepunih riječi kao što su tavaja, more, dišpet i slično koje bi trebale značiti da je pisma prava dalmatinska. Mi u biti imamo dalmatinski fast-food, kao što su hamburgeri i pommes frittes, puni soli i drugih začina koji tako svojom žestinom prikrivaju vlastitu prazninu i nedostatak okusa. Tako se i pisma začini “dalmatinskim” ričima da sakrije prazninu i bezukusnost, kao što je recimo “Dalmacijo lipa” Tomislava Bralića i klape Intrade.