Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pedro Almodovar dolazi u Zadar?!

Autor: Marija Knežević

22.08.2012. 22:00
Pedro Almodovar dolazi u Zadar?!


Almodovar će s prijateljima biti smješten u luksuznom hotelu Bastion, kao i brojne druge zvijezde koje su u boravile u Zadru
Pedro Almodovar dolazi u Zadar. Informaciju o njegovom dolasku dobili smo neslužbeno, no čini se kako se sve potiho sprema za njegov dolazak.
U subotu počinje 3. po redu Avvantura Festival Filmforum Zadar i Almodovar dolazi na otvorenje, nakon čega će još nekoliko dana boraviti u našem gradu.
Almodovar će s prijateljima biti smješten u luksuznom hotelu Bastion, kao i brojne druge zvijezde koje su u boravile u Zadru. Subotnje poslijepodne navodno je već rezervirano za boravak ekipe u lounge baru Garden, a šuška se kako će jedan dio bara biti samo za njih.
Almodovar je nakon Luisa Bunuela najpoznatiji i najplodniji španjolski redatelj, a zanimljivo je da je i lani na Film Forum Festivalu gostovao njegov sunarodnjak i “kolega po struci”, Bigas Luna.
Almodovar je dobitnik dvaju Oscara, onog za najbolji strani film (Sve o mojoj majci, 1999.) i za najbolji originalni scenarij (Pričaj s njom, 2002.).
Filmovi su mu prepuni boja, mirisa i okusa, vizualno vrlo atraktivni, u njima obrađuje teme obitelji, strasti i izražavanja vlastitog identiteta i takvim je pristupom osvojio filmoljupce diljem svijeta.