Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kosti izranjaju iz zemlje i nakon 60 godina

Autor: Velimir Brkić

22.08.2013. 22:00
Kosti izranjaju iz zemlje i nakon 60 godina

Foto: Velimir BRKIĆ



Županijski odbor HDZ-a u povodu Dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, drugu godinu za redom, položio je vijence i zapalio svijeće u kapelici Svih svetih na brdu-vidikovcu Kamenjak iznad Vranskog jezera, dok je vijenac točno u podne spušten u more kod gata na zadarskoj Obali Petra Krešimira IV.
Na brdu Kamenjak počast je odana svim žrtvama komunističkog režima.
– U crkvi Svih svetih je jama duboka 57 metara u kojoj su još uvijek kosti brojnih žrtava Drugoga svjetskog rata i poraća. U čast žrtvama župljani Polače su 1995. godine na ovom mjestu sagradili spomen-kapelicu, kazala je saborska zastupnica u mirovini Nevenka Marinović, tajnica županijskog HDZ-a.
– Prošlo je više od šezdeset godina od završetka Drugoga svjetskog rata, a kosti još izranjaju iz zemlje i ne daju nam mira, kaže Marinović.
– Položivši vijenac u more suosjećamo sa svim žrtvama totalitarnih režima. Molimo za sve žrtve. Počast žrtvama i, istovremeno, osuda počinitelja zločina, važni su temelji današnje nacionalne slobode i demokracije, višestranačja, ljudskih prava i svih tekovina suverene i slobodne Hrvatske, rekao je župan Stipe  Zrilić na zadarskom gatu nasuprot Foruma.