Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Novo lice fontane

Autor: Suzana Bandić

22.08.2013. 22:00
Novo lice fontane

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Fontana na Kolovarama, koja s pravom nosi titulu jednoga od simbola grada Zadra, zahvaljujući članovima Športsko ribolovnog društva Arbanasi očišćena je od smeća. Marljivi ribiči koji već tradicionalno organiziraju ekoakcije uzduž arbanaške obale, od Punte Bajlo pa do bazena na Kolovarama, zasukali su rukave i prionuli poslu. Članovima kluba pridružili su se lokalni žitelji i prolaznici, a sve je nadgledao gradonačelnik Božidar Kalmeta koji zbog ozljede noge nije prionuo poslu, ali je ipak doprinio na drugi način.
– Bilo nas je ukupno dvadesetak. Sve je prošlo u dobrom raspoloženju i relativno brzo, a to možemo zahvaliti gradonačelniku Kalmeti koji je s vatrogascima i djelatnicima Čistoće Zadar dogovorio ispumpavanje vode, odnosno odvoz smeća koji smo iz bunara u Fontani izbacili van, ispričao je neizostavni sudionik u akcijama čišćenja Alan Nikpalj, inače vlasnik obližnjeg kafića Porthos. Nikpalj je istaknuo kako su iz ŠRD Arbanasi najavili da će i ubuduće organizirati ovakve akcije te dodao kako se nada da će svaka sljedeća okupiti sve više građana.
– “Nije u šoldima sve” pjeva naš Mladen, i u pravu je. Zaista nije. Ljudi često kukaju kako je grad šporak, a što ne bi svaki od nas počistio pred svojim pragom ili se uključio u neku ovakvu akciju za dobrobit svih, zapitao je Nikpalj.
Osim njega u akciji su sudjelovali i predsjednik ŠRD Arbanasi Mario Kalmeta, tajnik Josip Nikpalj, grafičar i dizajner Nilo Karuc, Mate Mužanović te brojni drugi članovi društva.