Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Optimisti na paškoj buri

Autor: Viktor Bogut

22.08.2013. 22:00
Optimisti na paškoj buri


Paška uvala, kao nova jedriličarska destinacija, pokazala se kao idealna – istaknuo je Nevio Prtenjača, tajnik HJS klase optimist


Hrvatski jedriličarski savez i opatijski JK Tramontana organizatori su ekipnog i flotnog Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu optimist koje će se održati u Pagu od 26. kolovoza do 1. rujna.
– Otvoreno prvenstvo se sastoji od dvije nezavisne regate na kojima sudjeluju jedriličari klase Optimist. Prva regata jedri se dva dana kao ekipno prvenstvo, a druga regata je flotno jedrenje u trajanju od četiri dana sa devet jedrenja. Za ovo natjecanje prijavljeno je 17 sastava iz Hrvatske, a za flotno 170 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Poljske – rekao je Nevio Prtenjača, tajnik HJS klase optimist.
 Valja reći da je tri godine zaredom JK Tramontana uspješno organizirao regatu Tramontana kup u Pagu kojima je potvrđeno da je Paška uvala izvrsna za jedrenje.
– Paška uvala, kao nova jedriličarska destinacija, pokazala se kao idealna i nadamo se da će i ovaj put uz suradnju Turističke zajednice Grada Paga i Grada Paga biti kruna dosadašnjih okupljanja jedriličara iz Hrvatske i susjednih zemalja – zaključio je Prtenjača.
 Željka Miletić, direktorica TZ Grada Paga je naglasila da je ova odlična prigoda da se Pag pokaže kao odlična lokacija za jedriličare budući je Pag poznat po vjetrovima te zatvorenoj uvali koja tako nudi prave uvjete, kako za ljubitelje jedrenja tako i za ovakva značajna sportska natjecanja.
 Otvoreno prvenstvo Hrvatske otvorit će Ana Mrak Taritaš, predsjednica Hrvatskog jedriličarskog saveza, aktualna ministrica graditeljstva uz nazočnost mnogobrojnih jedriličarskih uzvanika.