Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bernard Maruna novi pročelnik za zdravstvo

22.08.2016. 22:00
Bernard Maruna novi pročelnik za zdravstvo


Kako je naš list i objavio još 29. srpnja, Bernard Maruna izabran je za županijskog pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb. Od šestero kandidata Povjerenstvo za provedbu natječaja eliminiralo je najprije troje, a potom su u igri ostali Maruna, njegov kolega iz županijskog Odjela za financije Nikica Miletić te kandidatkinja iz Zagreba Bernarda Vranković.
Župan je do kraja tjedna u utrci ostavio samo Marunu i Miletića s kojima su, po propisima, obavljeni usmeni testovi i razgovori. No jučerašnji dan nije donio nikakvo iznenađenje – za pročelnika je izabran kandidat čije smo ime objavili još po odlasku tadašnjeg pročelnika, Andrije Marcelića, na čelo biogradske Ortopedske bolnice.
O tome kada će Maruna preuzeti novu dužnost u Županiji nam nisu htjeli odgovoriti, očito nezadovoljni činjenicom da se imena svih pročelnika i ravnatelja županijskih ustanova saznaju i prije objave natječaja, što onda upućuje na staru boljku natječaja u lokalnim ustanovama – zapošljavanje “po babama i stričevima”. Naime, na upit kada će Maruna preuzeti novu dužnost, u Županiji su nam odgovorili kako će nam “obavijest o imenovanju novog pročelnika UO za zdravstvo i socijalnu skrb biti proslijeđena kada i ostalim novinarima”.
Ovakav je stav donekle razumljiv jer nitko ne voli da mu uoči natječaja procuri ime već odabranog kandidata što u konačnici ukazuje na namještanje natječaja te ostalim kandidatima pruža argumente za žalbu.
Maruni stoga ostaje dokazati se na novoj dužnosti, a pripreme su očito u tijeku jer su nam u Uredu državne uprave u Zadru u kojemu je radio kao voditelj Službe za zajedničke poslove rekli da je na godišnjem odmoru.