Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Fina dostavila prijedlog za otvaranje stečaja STK Donat

22.08.2016. 22:00
Fina dostavila prijedlog za otvaranje stečaja STK Donat


444.706,88 kuna duga razlog je što je Financijska agencija dostavila Trgovačkom sudu u Zadru prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad Stolnoteniskim klubom Donat.
Naime, već je dugo vremena legendarni zadarski klub u velikim financijskim problemima. Već su u prošloj sezoni u klubu odlučili Superligu igrati isključivo sa svojim mladim igračima, što je rezultiralo ispadanjem iz “elitnog ranga”, ali i maksimalnom uštedom. No, dugogodišnji problemi i dugovi, očito su preveliki da se u kratkom vremenu reduciraju, a sada Donatu prijeti stečaj.
Iz priopćenja na stranicama Trgovačkog suda, između ostalog je i objavljeno:
“Financijska agencija je dostavila ovom sudu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom Stolnoteniski klub Donat Zadar, Zadar, navodeći da dužnik na dan 3. kolovoza 2016. u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u iznosu od 444.706,88 kuna, te da ima jednog zaposlenika.  
Kako iz prijedloga za otvaranje stečajnog postupka proizlazi da je utvrđeno postojanje stečajnog razloga – nesposobnost za plaćanje predviđenog u čl. 6. st. 2. alineja 1. Stečajnog zakona, to je valjalo odrediti ročište radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje i vođenje stečajnog postupka.”
Navedeno je i da se zakazuje ročište radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog dana 31. kolovoza u 12.40.
Iz kluba jučer nisu željeli dati službenu informaciju, ali neslužbeno smo doznali da će se ipak pronaći rješenje, odnosno da će se s vjerovnicima ipak uspjeti dogovoriti o načinu isplate duga. Do kraja tjedna bi se, navodno, ipak trebale stvari “pomaknuti s nule”. Zaista bi šteta bilo da klub poput Donata, koji je između ostalog dao i trenutačno najbolje hrvatske stolnotenisače Zorana Primorca i Andreja Gaćinu, preko noći otiđe u stečaj. Pogotovo jer Donat trenutačno ima niz dobrih mladih igrača, a uskoro i organizira veliki turnir, Memorijal “Barba Tomo Amižić” na kojemu će nastupiti velik broj mladih igrača iz Hrvatske i inozemstva.