Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Neli Šarić druga nagrada žirija u Beču

22.08.2016. 22:00
Neli Šarić druga nagrada žirija u Beču


Mlada zadarska sopranistica Nela Šarić osvojila je drugo mjesto na međunarodnom pjevačkom natjecanju u Beču koje nosi ime Otto Edelmann. Četvrto po redu natjecanje, koje je završilo u nedjelju, održano je u organizaciji Instituta za glas i glazbenom kazalištu na MDW-u, Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču, a u Schlosstheatru palače Schönbrunn. Ovo natjecanje je usmjerenu na iznimno talentirane operne i operetne mlade pjevače iz cijelog svijeta.
Nela je bila jedna od ukupno deset finalista ovog natjecanja na koje se ukupno prijavilo 120 pjevača. Žiri joj je dodijelio drugu nagradu, a ona uz plaketu uključuje i novčani iznos od 3.000 eura.
– Nisam dosad išla na natjecanja osim onih za vrijeme studija, a u lipnju sam bila na prvom međunarodnom natjecanju u Rijeci, na kojem sam ušla u finale. Bečko iskustvo mi je bilo super, ali i stresno, no ovaj uspjeh gledam kao na dokaz da je moje pjevanje na dobroj razini. Dobila sam dosta dobrih komentara žirija, kao i neke ponude, i vratila sam se kući jako zadovoljna.
Nela je sredinom srpnja obznanila kako je pozvana od strane prestižne vokalne Akademije na usavršavanje u Cardiff u Walesu. Tamo ju je pozvao ugledni tenor Dennis O’Neill, koji je tu Akademiju i osnovao, a “kuma” te iste Akademije je Kiri te Kanawa, poznata operna pjevačica. 
– Krećem u Cardiff krajem rujna, akademska godina počinje 3. listopada i traje do lipnja. Jako se tome veselim, a u zatvaranju financijskih planova za odlazak u Britaniju pomoći će mi i ova nagrada koju sam osvojila u Beču, kaže Nela.