Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vuković: Glasovac je udarila na Bolnicu radi jeftinih političkih poena

22.08.2016. 22:00
Vuković: Glasovac je udarila na Bolnicu radi jeftinih političkih poena


Zabrinuti za stanje u Općoj bolnici Zadar nakon optužbi SDP-ove predsjednice Sabine Glasovac na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća, županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) uputila je dopis ravnatelju dr. Željku Čulini da se o njima javno očituje.
– Poštovani, nastavno na dopis koji ste nam uputili, a vezano uz navode da je u Općoj bolnici Zadar došlo do narušavanja kvalitete rada i prava pacijenata zbog kupnje drugorazrednih potrošnih materijala na odjelima i limitiranih mjesečnih budžeta za Odjele, izvještavamo Vas kako se potrošni materijali i lijekovi koji se trenutno koriste na bolničkim odjelima kupuju preko bolničke ljekarne sukladno ranije potpisanim Ugovorima te nije bilo izmjena dobavljača niti količina materijala. Sve zatraženo od strane bolničkih odjela izdano je iz bolničke ljekarne. Točno je da smo izvršili korekciju mjesečnih limita za sve Odjele u bolnici, ali ne u smislu smanjenja sredstava već obrnuto – Odjelni limiti su povećani u odnosu na ranije utvrđene limite, međutim uvelo se kontinuirano praćenje korištenja limita po bolničkim odjelima – stoji u odgovoru dr. Čuline predsjedniku HSU-a Dušku Vukoviću.
– Vezano uz navod o neispravnosti uređaja i opreme, navodimo konkretne činjenice koje govore u prilog redovitom održavanju postojeće opreme, te nabavci nove opreme. Kroz protekla dva mjeseca nabavljen je klizni mikrotom s dodatnom opremom za potrebe Odjela za patologiju, specijalistički operacijski stol za ortopediju, traumatologiju i neurokirurgiju s priborom za ekstenziju, anesteziološki uređaj i 4 monitora za vitalne funkcije za Odjel anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, te je u fazi i rekonstrukcija prostora za smještaj novog CT uređaja, navodi dalje dr. Čulina ističući kao činjenicu i to da  je dug Opće bolnice Zadar na dan 30.travnja 2016.g. godine iznosio preko 88 milijuna kuna, dok se racionalizacijom te pažljivim i odgovornim poslovanjem u srpanju prvi put u ovoj godini poslovalo pozitivno.
Svi ranije navedeni podatci govore u prilog podizanju kvalitete zdravstvene zaštite naših pacijenata, a nikako narušavanju njihovih prava, te isti upućuju na netočnost izrečenih navoda – zaključuje dr. Čulina.
Dobivši ovaj odgovor, čelnik HSU-a Duško Vuković je izjavio da je pismo dr. Čuline otklonilo nelagodu, strah i zabrinutost koju je Sabina Glasovac izazvala kod građana, posebice u umirovljeničkoj populaciji koja najvećim dijelom koristi usluge ove ustanove.
 – Nevjerojatno je s kojom lakoćom netko može koristiti govornicu Gradskoga vijeća da bi se s nje neprovjerenim informacijama, difamacijama i optužbama nabacivao na rad jedne tako vitalne institucije za život građana kao što je Bolnica, i to samo radi prikupljanja jeftinih političkih poena u predizbornoj kampanji – kaže Vuković nakon što je dobio odgovor od ravnatelja Bolnice koji je na tu dužnost stupio 27. lipnja. Odgovor ravnatelja, liječnika po vokaciji, demantirao je sve lažne navode Sabine Glasovac i, nadam se, ublažio uznemirenost koju je napadom na Bolnicu izazvala među umirovljenicima – kaže Vuković.