Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Za POS-ove stanove natjecalo se 400 Zadrana

Autor: Siniša Klarica

22.09.2008. 22:00
Za POS-ove stanove natjecalo se 400 Zadrana


Gradsko poglavarstvo na svojoj jučerašnjoj sjednici utvrdilo je konačnu listu za stanove iz Programa poticane stanogradnje. Javnim pozivom 400-tinjak kandidata koji su sudjelovali na natječaju za POS-ove stanove na Bilom brigu bilo je pozvano na sudjelovanje u natječaju za POS-ovu zgradu u Crvenim kućama.
Na listi su ukupno 154 kandidata, a kako još nije utvrđen konačan broj stanova, jer zgrada još nije projektirana, pretpostavlja se da će u njoj stambeno rješenje pronaći oko 60 Zadrana. Podsjetimo, jedan od najvažnijih uvjeta za dobivanje stana su godine prebivanja u Zadru.
Sa sjednice Gradskog poglavarstva lista se seli u Agenciju za pravni promet nekretninama, koja preuzima ingerencije nad provođenjem preostalog dijela natječaja. Zgrada POS-a u Crvenim kućama gradi se u obuhvatu istoimenog detaljnog plana uređenja, koji se odnosi na prostor nekadašnje vojarne JNA. Na tom prostoru trebali bi niknuti i novi socijalni stanovi, stanovi za potrebe MORH-a, ali i nova škola te ostali popratni sadržaji jednog pravog malog naselja.