Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Odlični zadarski biciklisti u Vojvodini

Autor:

22.09.2009. 22:00
Odlični zadarski biciklisti u Vojvodini


Zadarski seniorski biciklisti Danijel Bajlo i Juraj Ugrinić, članovi BK Puris – Kamen iz Pazina, uspješno su završili zahtjevnu etapnu utrku “Kroz Vojvodinu”, voženu od 17. do 19. rujna.
Tri etape u ukupnoj duljini od 383 kilometra odvožene su u tri dana. Uz naše predstavnike na njima je nastupilo oko 130 vozača iz grčkih, mađarskih, bugarskih, ruskih, slovenskih i rumunjskih profesionalnih momčadi, a sudjelovale su i brojne reprezentacije. Prvog dana natjecanja odvoženo je 158 km od Novog Sada do Pećinaca gdje je bio cilj prve etape. Pobjednik prve etape bio je slovenski predstavnik Marin Matej, dok je Juraj Ugrinić stigao 25., a Daniel Bajlo 57.
Druga etapa, u dužini od 180 km, bila je od Pećinaca do Kikinde. Prvi je kroz cilj prošao Ivailo Gabrovski iz Bugarske, Juraj Ugrinić se plasirao na 14., a Daniel Bajlo na 16. mjesto. Ta dva dana utrke bodovala su se za svjetsku rang listu Europe koja broji 1700 biciklista. U posljednjoj etapi od Kikinde do Apatina, Danijel Bajlo i Juraj Ugrinić činili su skupinu od 13 vozača odvojenu od glavne grupe te su u cilj ušli u vremenu pobjednika. U sprintu je slavio Talijan Rino Zampilli, a Daniel Bajlo i Juraj Ugrinić zauzeli su odlično treće, odnosno peto mjesto. Bio je ovo još jedan zapažen nastup Danijela Bajla i Juraja Ugrinića u seniorskoj konkurenciji, gdje se nalaze rame uz rame s ponajboljim europskim biciklistima. Rezultat je još važniji uzevši u obzir da zadarski seniorski biciklizam već dugi niz godina nije imao svog predstavnika.
Zadarski dvojac trenutačno se priprema za još jednu jaku međunarodna utrku, planiranu koncem rujna u Italiji.