Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Posjekao šumu i drva pripremio za odvoz

22.09.2010. 22:00
Posjekao šumu i drva pripremio za odvoz


Iz PU zadarske jučer su poslali priopćenje u kojem izvještavaju da su provedenim kriminalističkim istraživanjima pronađeni i procesuirani “počinitelji više kaznenih djela koja su počinjena na području PU zadarske”.
Tako su obrovački policajci okončali kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je 53-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe. On se sumnjiči da je u srijedu u mjestu Zelengrad na predjelu Lukovače, posjekao oko 70 m3 hrastove šume, a potom drva posložio i pripremio za odvoz. Materijalna šteta iznosi oko 40 tisuća kuna. Protiv ovog 53-godišnjaka s područja Obrovca podnesena je kaznena prijava. Podnesena je i kaznena prijava protiv dvojice 20-godišnjaka koji se sumnjiče da su u više navrata tijekom noći u razdoblju od 14. do 17. ovog mjeseca, također, u mjestu Zelengrad ukrali gorivo iz radnih strojeva koji se nalaze na gradilištu budućeg plinovoda. U ovom je slučaju ukupna materijalna šteta preko tri tisuće kuna.
Uhvaćen je i 51-godišnjak s područja Bjelovara koji se sumnjiči da je počinio dva kaznena djela teške krađe i teške krađe provaljivanjem.
Naime, postoji sumnja da je u svibnju ove godine provalio u kuću na gradskom predjelu Diklo u Zadru, koju koristi 50-godišnji češki državljanin te je ukrao odjeću i obuću u vrijednosti oko tisuću i pol kuna.
Također je utvrđena sumnja da je u siječnju prije dvije godine, provalio u auto kojim se koristio 31-godišnjak, a koje je bilo parkirano u Ulici Miroslava Kraljevića u Zadru te je odnio novac, mobitel i kaput. Protiv 51-godišnjaka je podnesena kaznena prijava.
Završeno je i kriminalističko istraživanje zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda 22-godišnjaku. Incident se dogodio dana 4. ovog mjeseca u Ulici Ruđera Boškovića u Zadru. Utvrđena je sumnja da je 27-godišnjak u alkoholiziranom stanju i to s 1,73 promila najprije verbalno, a potom i fizički napao svoje prijatelje, a u sukob su se umiješali 22-godišnjak i 19-godišnjak. Tom je prilikom 22-godišnjak teže ozlijeđen te je protiv 27-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog nanošenja teške tjelesne ozljede. Protiv svih sudionika narušavanja javnog reda i mira podneseni su optužni prijedlozi.