Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Umbert Peša predsjednik ninskih liberala

22.09.2010. 22:00
Umbert Peša predsjednik ninskih liberala


Naš prioritet nije vlast po svaku cijenu. Pokrenuli smo se ponovno iz početka da uz pomoć naših stranačkih kolega u Zadru te vodstva stranke u Zagrebu, s predsjednikom Darinkom Kosorom, u ovu našu sumornu svakodnevicu unesemo svjetlo nade


U nazočnosti članova HSLS-a i simpatizera ove stranke održana je osnivačka te ujedno i izborna skupština HSLS-a Nina. Skupštinom je do izbora vodećih tijela predsjedavao Zoran Božić, povjerenik za formiranje gradskih i općinskih organizacija HSLS-a Zadarske županije te ujedno osobni izaslanik predsjednika stranke Darinka Kosora.
Voljom većine nazočnih u sedmeročlani Izvršni odbor imenovani su: Ivanka Peša, Umbert Peša, Monika Peša, Miran Pavlović, Edo Peša Nikola Peša i Marijana Peša. Na mjesto tajnika izabran je Miran Pavlović, a rizničarkom je imenovana Monika Peša. U Županijsku izbornu skupštinu izabrani su Marijana Peša, Umbert Peša i Miran Pavlović. Za predsjednika HSLS-a grada Nina jednoglasno je izabran Umbert Peša iz Zatona.
Predsjednik Peša je zahvaljujući svojim stranačkim kolegama na ukazanom povjerenju uz ostalo rekao da će njemu i njegovim suradnicima glavni i osnovni cilj u početku biti povratiti poljuljano povjerenstvo u HSLS-u među Ninjanima i mještanima njegovih pet prigradskih mjesta.
– Naš prioritet nije vlast po svaku cijenu. Pokrenuli smo se ponovno iz početka da uz pomoć naših stranačkih kolega u Zadru te vodstva stranke u Zagrebu s predsjednikom Darinkom Kosorom, u ovu našu sumornu svakodnevicu unesemo svjetlo nade u bolji i ljepši život za svakog našeg građanina. Naš moto nije masovnost već poštenje, rad i kvaliteta naših članova. U našem budućem radu prioritet ćemo dati zapošljavanju mladih ljudi, koji ovdje na ninskom, a uostalom i na širem području Zadarske županije jednostavno žeđaju za poslom, za osnivanjem obitelji i za boljim i ljepšim životom u odnosu na onog koji sada žive. Također ćemo svoj rad bazirati na pomoći najugroženijima, socijalnim slučajevima kao i našim umirovljenicima koje se neopravdano i bez trunke ljudske savjesti dovelo da danas kopaju po kontejnerima, umjesto da još ovo malo života što im je preostalo prožive bezbrižno i u zasluženom miru, zaključio je pljeskom popraćen novoizabrani predsjednik Umbert Peša.
Novoutemeljenom vodstvu čestitku je izrazio dugogodišnji član HSLS-a Zoran Božić.
– HSLS je s novim vodstvom i predsjednikom Darinkom Kosorom zauzeo sasvim jedan novi kurs na hrvatskoj političkoj sceni. Odlučeno je da se iz stranke uklone kameleoni i tzv. ‘usidjelice’ koje su nam svima više štetili nego koristili. HSLS je stranka budućnosti, koja će se zalagati prvenstveno za rad, red i poštenje. Budite sigurni da ćete među nama u Županijskoj organizaciji kao i među čelnicima stranke u svakom trenutku imati ozbiljne i odane stranačke prijatelje. Pratit ćemo vaš rad na terenu i bit ćemo vam ‘desna’ ruka, rekao je uz ostalo Božić, najavivši na kraju skorašnje osnivanje novih organizacija HSLS-a u općinama u susjedstvu grada Nina i to u Privlaci, Viru, Vrsima i Ražancu.