Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Lopov ukrao cigarete i kasu s novcem

22.09.2011. 22:00
Lopov ukrao cigarete i kasu s novcem


Više šteka cigareta i manju metalnu kasu s novcem, a o kojem je iznosu riječ policija nije htjela otkriti, ukrao je nepoznati muškarac koji je provalio tijekom noći s utorka na srijedu u prodavaonicu mješovitom robom u Murvici Donjoj. Materijalna šteta bit će utvrđena naknadno.
Noć prije u Lukoranu s brodice u vlasništvu 70-godišnjeg mještanina, koja je bila na vezu u mjesnoj lučici, ukradena su dva izvanbrodska motora tomos, vrijedna oko tri tisuće kuna. Protiv nepoznatih kradljivaca kaznene su prijave već napisane.
Zbog nepripadajućih tablica kaznena prijava
U četvrtak nešto iza ponoći, na jednoj benzinskoj crpki, policijski službenici Postaje prometne policije iz Zadra zatekli su 50-godišnjaka iz okolice Zadra, koji je na automobil “opel” stavio nepripadajuće registracije. Tablice su mu oduzete, a protiv njega je podnesena kaznena prijava.
Dvojica pijanih pravila nered na kolodvoru i po cesti
Optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira zaradio je 38-godišnji Zadranin koji je u srijedu oko 20 sati u Ulici Ante Starčevića na zadarskom Autobusnom kolodvoru ušao u jednu putničku agenciju i pijan vrijeđao i vikao na 26-godišnju šaltersku radnicu. Ona je pozvala policajce koji su pijanog nasilnika priveli u policijsku postaju, a potom ga smjestili u “trijeznionicu” gdje je dočekao jutro.
Slična priča dogodila se i u četvrtak nekoliko minuta iza ponoći kada je pijani 50-godišnjak iz okolice Zadra pravio nered po magistrali. Dovezao se autom, pa je najprije izašao i iz čista mira vikao i galamio te razbio staklo na dva agregata uz cestu. Potom se vratio u auto da bi nastavio vožnju i “očešao” auto. Kada su ga policajci zaustavili, otkrili su još da na automobilu ima krivotvorene registarske pločice. Alkotestom mu je izmjereno više od 1,5 promila alkohola u krvi, pa se i on trijeznio u policiji, a jučer ujutro mu je uručena i kazna zbog narušavanja javnog reda i mira i zbog nepripadajućih registracija na autu.