Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kalmeta: Ovo zahtjeva mnogo znanja, predanosti i vještine

22.09.2016. 22:00
Kalmeta: Ovo zahtjeva mnogo znanja, predanosti i vještine


Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio je u Maloj vijećnici veterane Nogometnog kluba Arbanasi koji su prošli vikend u Rovinju osvojili titulu prvaka Hrvatske u konkurenciji 25 momčadi na 17. prvenstvu veterana HNS-a. Arbanasi su u finalu pobijedili zagrebačku Lokomotivu i to sa 5:4 nakon izvođenja jedanaesteraca. Osnovni dio završio je 1:1. Prije toga je zadarski sastav u skupini svladao Moslavinu (2:0) i Halubjan (1:0). Nakon toga je sa 3:0 u osmini finala bio bolji od momčadi Novo Selo Rok, a u četvrtfinalu od Hrvatskog dragovoljca sa 4:3, nakon izvođenja jedanaesteraca. U polufinalu su Arbanasi svladali Pazin sa 1:0, a u spomenutom finalu Lokomotivu.
– Ovaj događaj je snažno odjeknuo u zadarskoj sportskoj javnosti. Trebalo je izuzetno puno znanja, predanosti i vještina za osvajanje prvenstva, pogotovo uzevši u obzir činjenicu da u mnogim veteranskim momčadima igraju i igrači prvoligaške razine – rekao je gradonačelnik Kalmeta, čestitavši igračima i stručnom vodstvu Arbanasa na velikom ostvarenju.
– Ovo je veliki uspjeh koji smo ostvarili bez nekolicine igrača s kojima nastupamo u Županijskoj ligi. Pokazalo se da i bez njih imamo kvalitetu i na to smo posebno ponosni. Imali smo i malo sportske sreće, ali bez toga teško možete ostvariti pravi rezultat u bilo kojem sportu – istaknuo je nakon osvajanja titule Ante Čulina, jedan od voditelja Arbanasa.
Za Arbanase su u Rovinju nastupili: Ante Džaja, Dino Nikpalj, Rajner Duvnjak, Josip Maruna, Pere Baždarić, Mišel Jelenković, Igor Mirković, Jakov Surać, Josip Dadić, Edi Bučić, Alen Kociper, Željko Laća, Nikica Bubić, Nikola Bajlo, Drago Sikirić, a s klupe su ih vodili Ante Čulina i Petar Ratković.