Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Brojevi 10 i 11 odlaze u povijest

Autor: Roman Morović

22.10.2009. 22:00
Brojevi 10 i 11 odlaze u povijest

Foto: Filip BRALA



U petak u 15 sati avion s veteranima Real Madrida i španjolskim novinarima sletio je u Zračnu luku Zemunik, a španjolsku delegaciju dočekali su Vele Čubrić, predsjednik udruge veterana KK Zadar, Vana Dundov, predstavnica kluba te nekoliko novinarskih ekipa.
– Svi naši prijatelji iz Real Madrida vrlo su sretni što su naši gosti i došli su ovdje otvorene duše. Žao mi je samo što ih već ovdje nije dočekalo više naših veterana koji su s njima igrali one legendarne utakmice, ali bit će prilike za druženje. Sjećaju se Zadra, a posebno pamte zadarsku publiku koja je stvarala nevjerojatan pritisak i ovo je mjesto gdje im je bilo najteže igrati u cijeloj Europi – kazao je predsjednik zadarskih veterana Vele Čubrić, nakon što je predstavnicima Reala poželio dobrodošlicu u grad košarke.
Nakon toga, Madriđani su se autobusom uputili u hotel Pinija gdje će biti smješteni ovih nekoliko dana, a u 19 sati svi zajedno, veterani Zadra i Reala, okupili su se na večeri u restoranu Niko na Puntamici.
Subotnji program započinje u 10.30 prijemom veterana Zadra i Reala kod gradonačelnika grada Zadra Zvonimira Vrančića, nakon čega se program, ako to dopuste vremenske prilike, nastavlja na trgu. U jutarnjem programu na Narodnom trgu bit će organizirana i nagradna igra gdje će igrači pucati na koševe i tko pogodi triput za redom, kao nagradu dobiva besplatnu ulaznicu za veliki derbi 5. kola NLB lige Zadar – Partizan koja se iduće subote igra u Dvorani Krešimira Ćosića.
Madriđani će potom ručati u restoranu Kornat, a program u dvorani Krešimira Ćosića započinje sat vremena prije početka utakmice, u 15 sati. U 16 sati počinje utakmica veterana Zadra i Reala, a ulaz je besplatan.
– U 15 sati će igrati škole košarke, a onda u 16, uz izravan televizijski prijenos, počinje utakmica veterana Zadra i Reala. Oko cijelog terena bit će 400 djece svih uzrasta iz naše škole košarke, a svi će igrači sa sobom na teren povesti po jednog dječaka, dok će kapetani povesti dvije djevojčice. Utakmica će se igrati dva puta po dvadeset minuta, kao u vrijeme kad smo mi igrali, a u 11. minuti, kada na semaforu zasvijetli 10.11, utakmica će se prekinuti i onda će biti svečanost umirovljenja dresova s brojevima deset i jedanaest. Još jednom molim sve građane grada Zadra koji mogu doći, da dođu danas u dvoranu i da se dostojno oproste od našeg Pina. Od Kreše se više ne možemo oprostiti jer njega više nema, ali nadam se da ćemo se dostojno oprostiti od Pina – istaknuo je Čubrić.
Cijela manifestacija završit će navečer, plavo-bilom noći, odnosno donatorskom večeri KK Zadar.