Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prvi put da nagradu dobiva klub skokova u vodu

Autor:

22.10.2009. 22:00
Prvi put da nagradu dobiva klub skokova u vodu

Foto: Vedran SITNICA



Ovo je prvi put da se ova nagrada dodjeljuje klubu skokova u vodu. Klubovi iz Dubrovnika, Splita, Šibenika i Rijeke ugasili su se jer nisu mogli opstati na moru. Na moru smo se samo mi održali – rekao je predsjednik kluba Velimir Friganović.


Kao što znate, neki mediji već su objavili vijest kako naš klub dobiva nagradu “Franjo Bučar”. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dodjeljuje je za iznimna postignuća i doprinos razvoju sporta u Hrvatskoj, a mi smo imali sreću te smo ove godine dobili jednu od 12 nagrada – nošen emocijama, Velimir Friganović, predsjednik KSV Zadar, jučer je na Višnjiku započeo svoje obraćanje medijima. Nakon zahvale svim članovima kluba, Friganović se, u društvu trenera Marka Sutlovića i ponajboljeg skakača Šime Perića, potom osvrnuo na dugu povijest kluba kazavši kako su “brojni skakači iz njihovog kluba zaslužni za pronošenje zadarskog imena Europom ali i svijetom”. Arno Longin, Jure Kurjak i Šime Perić neka su od imena koja je, prisjećajući se 55-godišnje povijesti kluba, istaknuo Velimir Friganović.
– Ovo je prvi put da se ova nagrada dodjeljuje klubu skokova u vodu. Klubovi iz Dubrovnika, Splita, Šibenika i Rijeke ugasili su se jer nisu mogli opstati na moru. Na moru smo se samo mi održali – ponosno će Friganović, zatim dodajući:
– Zadar je kao poznat po orguljama, a mi na Kolovarama imamo svoje orgulje već 55 godina. Ta je skakaonica dio povijesti zadarskih skokova i povijesti Kolovara.
Marko Sutlović potom se osvrnuo na predstojeća aktivnosti kluba.
– Čeka nas izuzetno teška sezona s ukupno 25 natjecanja od kojih su najvažnija Europsko seniorsko prvenstvo gdje nastupaju naši Šime Perić i Marcela Marić, zatim Europsko juniorsko prvenstvo u Helsinkiju i Svjetsko juniorsko u SAD-u. Između spomenutih, održat će se i ostala brojna međunarodna natjecanja za skakače različitih dobnih skupina. Ukupno gledajući, bit će ovo jako teška sezona s brojnim i dugim putovanjima – rekao je Marko Sutlović.
Nagrada Franjo Bučar predstavnicima KSV Zadar službeno će biti uručena u Zagrebu 25. studenog, a kao i ostalih 12 laureata, uz nju dobivaju i iznos od 20 tisuća kuna.