Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pobijediti umor i Zagrepčane

22.10.2010. 22:00
Pobijediti umor i Zagrepčane


Radi nastupa na međunarodnom turniru u Austriji, u sklopu hrvatske reprezentacije našla su se dva igrača Donata, Tomislav Kolarek i Tomislav Zubčić. Oni su se sinoć kasno vratili u Zagreb, a danas bi trebali doputovati u Zadar na utakmicu. Iako je pravilo da se radi nastupa u reprezentaciji utakmica odgodi, Donat od saveza nije uspio dobiti zeleno svjetlo


U trećem kolu Prve Stolnoteniske lige zadarski Donat danas u 17 sati dočekuje zagrebačku Industrogradnju. Dvoboj ove dvije momčadi nekada je bio najveći derbi hrvatskog stolnog tenisa, no zagrebački “građevinari” nisi ni slika one momčadi od prije desetak godina, kada su redovito osvajali titule. Sada se oslanjaju isključivo na svoje mlade igrače, a tu i tamo dovedu neko iskusnije ime zagrebačkog stolnog tenisa, ili nekog igrača koji studira u glavnom gradu Hrvatske. S druge strane Donat je zadržao konstaktu prebivanja u vrhu i danas je veliki favorit za osvajanje bodova.
– Mi smo ove sezone dobri. I zato smo favoriti u manje-više svakojh utakmici – rekao je strateg Donata Denis Karlović.
Ipak, situacija za zadarske stolnotenisače nije idealna. Naime, radi nastupa na međunarodnom turniru u Austriji, u sklopu hrvatske reprezentacije našla su se dva igrača Donata, Tomislav Kolarek i Tomislav Zubčić. Oni su se sinoć kasno vratili u Zagreb, a danas bi trebali doputovati u Zadar na utakmicu. Iako je pravilo da se radi nastupa u reprezentaciji utakmica odgodi, Donat od saveza nije uspio dobiti zeleno svjetlo, tako da će ovaj dvoboj morati odigrati danas.
– To nije korektno. Naša dva glavna igrača sinoć su kasno stigla u Zagreb, a nastupali su s reprezentacijom. Radi puno manjih stvari su se dvoboji odgađali. Ne razumijem zašto mi nismo mogli dobiti odgodu. Igraći će biti umorni, veća je opasnost od ozljeda. No, kažem; što je tu je. Mi to moramo igrati, jača smo momčad, a imat ćemo i Davora Karlovića na klupi kao svojevrsno osiguranje, ako možda netk ood njih dvojice ne stigne spreman – zaključuje Karlović.