Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ivana Pavić najbolje puca iz zračne puške

Autor: Branko Božić

22.10.2012. 22:00
Ivana Pavić najbolje puca iz zračne puške

Foto: Branko BOŽIĆ



U disciplini trap u natjecanju lovaca profesionalaca prvo mjesto pripalo je lanjskom pobjedniku Zoranu Krizmanu


U povodu obilježavanja nadolazećih blagdana apostola sv. Šimuna i Jude Tadeja, u nedjelju je na novouređenoj streljani “Žmirići” održan tradicionalni “Kup Bokanjac 2012” u gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini “trap” te gađanju zračnom puškom. Manifestaciju su otvorili Nino Pavić Vitomir, predsjednik Društva Bokanjac i jedan od ponajboljih bokanjačkih strijelaca, te član zadarskog streljačkog kluba Lovac Zoran Krizman.
U gađanju glinenih golubova u disciplini “trap” u rangu amatera nastupilo je ukupno 25 natjecatelja koji su pucali dva puta po 15 metaka. Prvo mjesto sa 27 bodova osvojio je Berto Mrkić, drugo mjesto pripalo je Anđelu Mrkiću Pestiću, dok je treći bio Bruno Pavić. U disciplini trap u natjecanju lovaca profesionalaca prvo mjesto sa 56 bodova pripalo je lanjskom pobjedniku Zoranu Krizmanu. Drugo mjesto osvojio je Ivan Matešić, a treće Marinko Matešić.
Posebno zanimljivo i uzbudljivo bilo je natjecanje žena u gađanju zračnom puškom. Najpreciznija je bila Ivana Pavić s 82 boda, druga je bila Marijana Olić, a treća Jadranka Drča. U ekipnom srazu prvo mjesto pripalo je sastavu “Put Građe”, čije su boje branile Davorka Pavić, Ivana Pavić, Marina Vlaić i Blaženka Biloglav. Drugo mjesto pripalo je ekipi “Neki to vole vruće” u sastavu Jadranka Drča, Sonja Birkić, Tanja Krizman i Tatjana Marasović, dok je treći bio “Cilj” u sastavu Slavica Pavić, Elda Matešić, Duška Kanjer i Marijana Olić.
U gađanju zračnom puškom kod muškaraca je nastupilo osam ekipa. Prvo mjesto s ukupno 264 bodova pripalo je ekipi “Bokanjac” u sastavu Franko Krizman, Boris Matešić, Vitomir Kanjer i Antonio Dražević. Drugo mjesto osvojio je “Bik” čije su boje branili Nenad Zubović, Davor Olić, Igor Piškunić i Enio Meštrović, a treće sastav “Gradine” za koji su nastupili Bruno Pavić, Joso Pavić, Stipe Pavić i Ivan Pavić. U pojedinačnom pripetavanju prvi je bio sa 74 boda Antonio Dražević, drugi je s osvojenih 67 bodova bio Vladimir Kanjer, dok je treće mjesto sa 66 bodova pripalo Franku Krizmanu.
Organizatori su zahvalili sucima, a oni su kod gađanja glinenih golubova bili Josip Pavić i Marinko Matešić te kod zračne puške Nino Pavić i Franko Krizman Joja, kao i stručna administratorica Jadranka Drča. Zahvalnice su primili ekonomi i glavni kuhari Đino Mrkić i Ivica Mrkić. Čast da najuspješnijima podijele pehare, medalje i zahvalnice pripala je Lidiji Matešić i Marinku Matešiću, čuvenom bokanjačkom “oku sokolovu”. Na koncu cjelodnevne fešte svi sudionici i gosti okupili su se oko zajedničkog, domaćom spizom i domaćom bijelom i crnom kapljicom bogato ukrašenog stola. Poznati zadarski lovac Danijel Telesmanić Did svih je počastio sladoledom. Prije blagovanja Božji blagoslov udijelio je župnik don Srećko Petrov.