Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Milin: I dalje vjerujem u ovu momčad

Autor: Drago Bajković

22.10.2012. 22:00
Milin: I dalje vjerujem u ovu momčad

Foto: PIXELL



Samo kroz rad na treningu ova se momčad može vratiti na pravi kolosijek. I moraju početi više vjerovati u sebe, barem onoliko koliko ja vjerujem u njih
Kada u 6. minuti primiš zgoditak, onda obično utakmica ode u smjeru u kojem nisi planirao. I nije se lako vratiti, iako to nije nemoguća misija. Međutim, činjenica je da obično u takvim situacija sva taktika i priprema “pada u vodu” i treba vremena da se momčad konsolidira. Upravo to se dogodilo Zadranima u 12. kolu Prve HNL na gostovanju u Gradskom vrtu. Osijek je na samom otvaranju utakmice preko Pušića pronašao put do Gluićeve mreže. Zadrani se do poluvremena nisu uspjeli oporaviti. U drugom dijelu su ipak konce igre uzeli u svoje ruke i preuzeli terensku inicijativu. Domaćin je to znalački iskoristio, iz dvije opasne kontre uspio je jednom poentirati i pitanje pobjednika bilo je riješeno.
Rani gol
Šteta. Čini se, barem kada čitamo izvještaj, da Osijek nije odigrao ništa posebno i da su Zadrani mogli i morali više utržiti na ovom gostovanju u Gradskom vrtu. Nitko na dvoji da je Osijek bio favorit u toj utakmici, da je trenutačno trećeplasirana momčad prvenstva i da na svom kontu imaju 21 bod. A Zadrani na 11. mjestu imaju samo 7. Međutim, dojam je da je Zadar u Osijeku dao premalo za nešto više, za barem jedan bod. Da je Milinova momčad “pokazala zube” nismo sigurni da bi se iz Gradskog vrta vratili pognutih glava. Malo više vjere u svoje mogućnosti i malo “m…” i konto bi sigurno bio popunjeniji
– Primili smo rani zgoditak i sve što smo se dogovorili palo je u vodu. Do poluvremena se nismo uspjeli oporaviti – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg Ferdo Milin.
– Nažalost, po svemu što sam vidio u toj utakmici smatram da smo morali puno više napraviti u Osijeku. Istina, teško se vratiti nakon tako ranog zgoditka. Međutim, mogli smo i morali. Domaćin nije odigrao ništa posebno, ali što to vrijedi kada ni mi nismo bili pravi.
Već u 38. minuti Milin umjesto Tokića na travnjak šalje kapetana Suraća.
– Vidio sam da se nema što čekati pa sam Suraća poslao na travnjak da konolidira naše redove. Želio sam da vrati pas igru i da protok igre bude brži. U drugom dijelu utakmice to smo i uspjeli, preuzeli smo inicijativu i Osječane potjerali na njihovu polovicu. Dignuli smo zadnju liniju na centar, međutim nismo uspjeli biti dovoljno agresivni i izostale su okomite lopte koje su nas trebale dovoditi u prilike.
Ipak, prigoda je bilo, Mršić i Perica su mogli vratiti utakmicu u egal.
– Kod rezutata 1:0 za domaćina imali smo dvije prilike. Najprije je Mršić i drugoj minuti nastavka tukao glavom pored vratnice, a u 62. minuti udarac Perice glavom krajnjim je naporom obranio Vargić. Bile su to dobre prigode, ali nažalost nismo ih iskoristili.
Kazna je stigla u 81. minuti kada je Pongračić osigurao Osječanima pobjedu.
– Morali smo stizati rezultat i preuzeti određeni rizik u igri. Osječani su to iskoristili i stvorili nam dvije kontre, Iz jedne su poentirali i nakon toga bilo je gotovo nemoguće vratiti se u utakmicu.
Rijeka snova
Svjestan je Zadrov trener da je situacija teška, ali…
– I dalje vjerujem u ovu momčad, u ove igrače. Naravno da sam svjestan situacije i da pod hitno moramo početi osvajati bodove. Preduvjet za to je rad i samo rad. Samo kroz rad na treningu ova se momčad može vratiti na pravi kolosijek. I moraju početi više vjerovati u sebe, barem onoliko koliko ja vjerujem u njih. Smatram da je Zadar u rezultatskoj krizi, ali ne i u krizi igre. Možemo još bolje i to ćemo učiniti. A onda nam bodovi više neće pobjeći.
Na Stanove u sljedećem kolu stiže Rijeka koja je na Kantridi poražena 2:3 od Splita.
– Rijeka ima vrlo dobru momčad i trenera kojeg jako cijenim. Mislim da su nesretno poraženi od Splita. Naravno da bi mi bilo draže da su pobijedili, ili barem odigrali “nulu”. Međutim, nema tu previše filozofije. Mi trebamo pobjedu i do nje moramo doći kako znamo i umijemo. Imamo pred sobom cijeli tjedan u kojem ćemo se maksimalno pripremiti za tu utakmicu i to onda treba prezentirati na travnjaku. Vjerujem da se Rijeka može pobijediti – kazao je na kraju razgovora Milin.


Milin poziva navijače


Ferdo Milin je posebno želio pozvati navijače u što većem broju da dođu pomoći svome klubu protiv Rijeke.
– Imam veliku želju i pozivam sve one koji vole i navijaju za Zadar da nas u subotu protiv Rijeke dođu podržati u što većem broju. Treba nam njihova pomoć i uz njih ćemo puno lakše doći do bodova koji su nam nasušno potrebni. A mi ćemo im na travnjaku uzvratititi maksimalnom borbenošću i htijenjem i zajedno nam pobjeda neće izmaknuti. Osječani su najbolje demonstrirali kako se to radi. Jedan njihov igrač je redom napao četiri igrača u našoj zadnjoj liniji, i time digao svih 1.500 navijača na noge koji do kraja utakmice nisu stali s navijanjem. To želim od svojih igrača protiv Rijeke, a publika će sigurno nagraditi njihov trud i htijenje.




Protiv Rijeke kompletni


U konkurenciju za momčad koja će se suprotstaviti Rijeci vraćaju se Ivan Ćurjurić, Josip Ivančić i Mario Bilen koji su odradili svoje kazne zbog javnih opomena. Protiv Osijeka su žute kartone zaradili Mršić, Begonja i Banović, ali nikome od njih to neće značiti izostanak protiv momčadi s Kantride. Trenutačno čak sedmorici Zadrana prijeti treća javna opomena a to su: Igor Banović, Luka Begonja, Josip Bilaver, Tomo Gluić, Antonio Mršić, Ante Sarić, Ivan Šimurina i Dragan Župan.