Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Najlakše je napadati iz oporbe

Autor: Viktor Bogut

22.10.2012. 22:00
Najlakše je napadati iz oporbe

Foto: Filip BRALA



Bili smo svjesni da smo u utakmicu krenuli kao autsajderi, ali u nama je živjela ona sportska nada – kaže Ukalović
Bili smo svjesni da smo u utakmicu krenuli kao autsajderi, ali u nama je živila ona sportska nada da ipak možemo iznenaditi Konikom u Osijeku – objasnio je kuglač Zadra Luka Ukalović, nakon što je njegova momčad napravila veliko iznenađenje i slavila protiv branitelja titule, i to u gostima. Do sada se moglo vidjeti da Zadrani u ovom prvenstvu igraju odlično, ali na ruku su išli i nešto slabiji protivnici u prvih pet kola, no u subotu su dokazali da je ove sezone Zadar ponovno jak. Možda ne igrački, kao proteklih sezona, ali ovaj put je trener Šime Mijolović dobio šestorku koja je pravi tim i u kojoj svi manje-više daju maksimum.
– Uspjeli smo preokrenuti rezultat, iako nakon prve trojke nismo bili u idealnoj situaciji. Čota je odigrao nešto slabije. Marinović i ja smo se držali. On je izgubio, a ja sam uspio osvojiti poen. Prije izlaska na stazu druga tri igrača gubili smo sa 2:1 i imali 68 drva manjka. Tada nije bilo jednostavno razmišljati o pobjedi. Iskreno, bili smo pred porazom.
Tada se dogodio potpuni preokret. Najzaslužniji je za to Kostadin Manev koji je odigrao maestralno i gotovo sam preokrenuo razliku u drvima koji je Konikom imao.
– Već nakon prvih 30 hitaca druge izmjene smo se vratili. Naša trojka je vodila u svojim mečevima i počela je tinjati nada. Manev je odigrao vrhunski, Baljak odlično, Bolanča se dobro držao sa Stoklasom i na kraju smo potpuno okrenuli rezultat.
U idućem kolu igra se novi, veliki derbi. U goste vam dolazi Zaprešić, uz vas jedina neporažena momčad lige.
– Odlični su. Pojačali su se i imaju na raspolaganju osam odličnih igrača. Konikom je ozljedom Liške izgubio jednog važnog igrača i to se vidi. Smatram da je sad čak Zaprešić kvalitetniji.
Ali favorit je…
– Zadar. Igramo kod kuće i tu smo uvijek favoriti.
Titula?
– Ne razmišljamo o njoj. Barem ne naglas. Najlakše je napadati iz oporbe i maknuti sav pritisak sa sebe.