Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vujević drugi, kiša oduzela zlato

Autor: Viktor Bogut

22.10.2012. 22:00
Vujević drugi, kiša oduzela zlato


U Dubrovniku je vožena posljedna utrka sezone Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama pod nazivom “Nagrada Dubrovnika 2012. – Memorijal Željko Đuratović”. Na stazi Brgat, u organizaciji Autokluba Dubrovnik racing utrka se bodovala za Prvenstvo Hrvatske, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Crne Gore i regiju Jug. Od prijavljenih 81 vozača, utrku je startalo njih 71, među kojima se našao i Zadranin Vedran Vujević. Na kraju sezone brdskih utrka Vujević je osvojio drugo mjesto u klasi N3 u prvenstvu Hrvatske za 2012. godinu.
– Zaista sam se osjećao kao kod kuće u Dubrovniku, pretežno zato jer je organizator utrke uložio puno volje i truda – kaže Vujević, koji je dodao:
– Na treningu mi je gorjela brtva glave motora. Problem sam riješio uz pomoć članova AK Dubrovnik racinga. Nakon odvoženog treninga u subotu u nedjelju ujutro sam krenuo prema startu gdje me dočekala kiša za koju nisam imao gume što se i vidi po slabijem vremenu prve vožnje. U drugu vožnju krenuo sam po suhom vremenu, nakog čega sam uspio uhvatiti vrijeme svog konkurenta Kristijana Marinića – koji ne žali za propuštenim prvim mjestom.
– Lošija prva vožnja stajala me zlata i završio sam utrku drugi. Nije mi nimalo žao, ovo mi je bila najbolja utrka sezone – zaključio je Vujević.