17 °C
Online izdanje
Subota, 24.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Događaji
RSS feed
Današnji broj
Događaji
Povratak
Nakon smrti braniteljice, situacija je vrlo teška
Piše: Marina Vlakić

Zadarski ratni invalidi i jučer su po kiši i olujnom vjetru sa ostalim braniteljima iz Hrvatske prosvjedovali ispred Ministarstva branitelja.

Kada smo se sa predsjednikom zadarske HVIDRA-e, Ivicom Arbanasom, čuli oko podne, kiša je još uvijek padala po šatorima u koje su se sklonili za nevremena, a u kojima noću spavaju. No, od svojih zahtjeva ne odustaju kakvo god da se vrijeme srušilo na njih, kaže nam Arbanas.

- Situacija je ovdje vrlo teška nakon smrti naše kolegice koja je prošlu noć preminula. Bila je stopostotna invalitkinja Domovinskog rata i njena smrt nas je šokirala, pogotovo što se dogodila za vrijeme prosvjeda kada se s nama borila za svoja prava. Od zahtjeva za smjenom ministra Matića i njegova pomoćnika Bojana Glavaševića ne odustajemo, ostat ćemo ovdje po svakoj kiši i nevremenu dokle god bude trebalo - kaže nam jučer Arbanas.

On se, naime, sa grupom članova zadarske HVIDR-e pridružio prosvjedima koji su počeli prije tri dana, a kojima ratni invalidi traže smjenu ministra Matića i njegovih pomoćnika. Za Ministarstvo se u međuvremenu dogodila jedna vrlo neugodna stvar, a to je smrt braniteljice Nevenke Topalušić zbog koje branitelji okrivljuju Ministarstvo. Kako nam je, naime, i jučer rekao Arbanas, ni nakon tri dana prosvjeda ništa se još nije pomaklo s mrtve točke unatoč jasnoj poruci Ministarstvu da branitelji ostaju pred zgradom.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr