Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Mijolović: Korak po korak

22.11.2010. 23:00
Mijolović: Korak po korak


U svaku utakmicu ulazimo s velikom vjerom u sebe, ali poštujući protivnika. I to je zasigurno jedan od razloga ovakvih uspjeha. Stvorili smo odličnu klimu, igramo dobro i jako malo osciliramo – kazao je zadarski strateg Šime Mijolović


Iako je i dalje  poprilično rana faza prvenstva, kuglači Zadra iz kola u  kolu sve su bliže novoj obrani  titule prvaka Hrvatska. Gotovo je nevjerojatan način na  koji se igrači trenera Šime  Mijolovića obračunavaju s  protivnicima. Navikli su nas  Zadrani na titule, pobjede i  uspjehe, ali dugo zadarski  kuglači nisu bili ovako dominantni.
– Imamo veliku psihološku  stabilnost – rekao je trener  Šime Mijolović, a to su njegovi igrači najbolje dokazali u  subotnjem derbiju prvenstva  u kojemu su 7:1 isprašili  sastav Zaprešića, najvećeg  konkurenta za osvajanje titule.
– Ovo je svakako velik  korak k osvajanju prvenstva,  ali ipak smo daleko od konačnog cilja. Za sada smo bez  poraza i, ako u preostale  dvije utakmice prvog dijele  uspijemo ostati neporaženi,  onda će nas zaista mali korak  dijeliti od nove titule.
Ove sezone izgledate jaki,  puni samopouzdanja?
– U svaku utakmicu ulazimo s velikom vjerom u  sebe, ali poštujući protivnika.  I to je zasigurno jedan od  razloga ovakvih uspjeha.  Stvorili smo odličnu klimu,  igramo dobro i jako malo  osciliramo.
Sada će domaće prvenstvo  pauzirati. Zadrani su stvorili  solidnu razliku pred pratiteljima i moći će prvi dvoboj  prvog kola Europske lige  dočekati s maksimalnom  koncentracijom. U goste im  stiže francuski prvak, sastav  Strasbourga.
– Mi poprilično dobro poznajemo tu momčad. Radi se o  neugodnom timu koji redovito nastupa na velikim natjecanjima.
Ali Zadar je favorit?
– Možemo reći da smo mali  favoriti, ali ne smijemo na taj  način ući u utakmicu. Moramo biti maksimalno koncentrirani, kao da igramo s  ravnopravnim protivnikom.  Baš ta koncentracija nam je i  donijela ovakve rezultate.  Uvijek gledamo samo jedan  korak naprijed i ne dopuštamo da se opustimo. Samo  tako moramo pristupiti i subotnjem dvoboju.
Koji bi vas rezultat u prvoj  utakmici zadovoljio?
– Bio bih zadovoljan pobjedom 6:2 i višom. Takvi  rezultati jamčili bi nam miran  uzvrat.