Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Con: Najvažnije je da smo pobijedili

22.11.2011. 23:00
Con: Najvažnije je da smo pobijedili


Ova pobjeda nam daje dodatni poticaj da protiv Lučkog pred svojim gledateljima budemo još bolji nego protiv Osijeka. Cilj je poznat, u dvije domaće utakmice osvojiti šest bodova i dospjeti u gornji dio ljestvice – kazao je Con


Prva prepreka je preskočena. I nije to baš bio lagan posao. Momčad Zadra je u subotu na Stanovima u rovovskoj utakmici uspjela pobijediti opasni Osijek i osvojiti tri nasušno potrebna boda. Pritisak na Zadrane je bio velik jer su u tri posljednje utakmice doživjeli poraze, pa bi eventualni novi kiks bacio prvoligaša sa Stanova u “zonu sumraka”. Ipak, Zadrani su se othrvali tom pritisku i slavili protiv momčadi iz Gradskog vrta. Isključenje Osijekovog igrača Dina Gavrića na samom kraju prvog dijela te pogodak Marina Cona u prvoj minuti nastavka odredili su krajnji ishod ove utakmice.
– Najvažnije je da smo pobijedili i osvojili tri vrlo važna boda. Naravno da sam sretan i zbog ovog gola kojim sam svoju momčad doveo u vodstvo – kazivao je jučer ujutro skromni Con.
– Nama je ova utakmica bila jako važna jer smo u prethodna tri kola kiksali. Nije nas pokolebao ni neiskorišteni jedanaesterac u završnici prvog poluvremena. U svlačionici smo se dogovorili da ćemo krenuti još žešće i da se Osijek mora pobijediti. Sretan sam što smo u tome i uspjeli.
Gol Cona došao je u najboljem mgućem trenutku, u prvoj minuti drugog poluvremena.
– Surać i Mršić su na brzinu odigrali na lijevoj strani i Mršić me praktički pogodio u glavu. To mi je prvijenac u ovoj sezoni, nadam se da će biti još prigoda da nakon prekida ili kornera zaprijetim suparničkim vratarima.
Čini se da je isključenje Gavrića i taj vaš rani gol odredio krajnji ishod ove utakmice.
– Sigurno je bilo lakše igrati kada znaš da imaš igrača više u polju. Slažem se da nam je taj rani gol u 46. minuti dao dodatno samopouzdanje, iako moram priznati da su se Osječani pokazali kao vrlo opasna momčad. I nakon vodstva su prijetili s deset igrača i nije bilo lako igrati u nastavku utakmice. Željeli smo zabiti i drugi pogodak što prije, ali nažalost nismo u tome uspjeli sve do 90. minute. Međutim, na kraju je najvažnije da smo pobijedili, a sve ostalo brzo pada u zaborav.
– Ova pobjeda nam daje dodatni poticaj da protiv Lučkog pred svojim gledateljima budemo još bolji nego protiv Osijeka. Cilj je poznat, u dvije domaće utakmice osvojiti šest bodova i dospjeti u gornji dio ljestvice. Pobjedom nad Lučkim bi automatski gurnuli direktnog konkurenta u borbi za ostanak prema dnu. S tom pobjedom bi ipak rasterećeniji mogli putivati na Poljud, a vidimo da ni Hajduku ne cvjetaju ruže. U svakom slučaju Lučko mora pasti, pa će nakon toga sve biti lakše, Propustili smo dosta prilika u ovoj polusezoni, vrijeme je da tome dođe kraj – kazao je raspoloženi Con.


 TERKEŠ JOŠ NA ČEKANJU




Danas je zadnji rok za registraciju Želimira Terkša koji nakon povratka iz Kine još uvijek nema pravo nastupa za Zadar. Na Stanovima čekaju papire iz Kine, a ako se administrativni problemi ne riješe danas Terkeš neće konkurirati za domaću utakmicu 16. kola protiv Lučkog (26. studenoga, 15 sati). U tom slučaju Terkešu ostaje samo mogućnost nastupa u posljednjoj utakmici prije odlaska na odmor, na Poljudu protiv Hajduka.