Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

HSP ponovno stao na noge u Privlaci

22.11.2011. 23:00
HSP ponovno stao na noge u Privlaci


Nakon nedavnih previranja i potresa unutar privlačkog HSP-a kada je stranku na čelu s predsjednikom Antom Kršlovićem napustio određeni broj članova prešavši u novu stranku Ruže Tomašić ¨HSP Dr. Ante Starčević¨, u ponedjeljak navečer u multimedijalnoj dvorani privlačke Osnovne škole održan je reizbor prilikom kojeg je privlački HSP dobio novo vodstvo. Pored velikog broja privlačkih pravaša ovom činu nazočile su njihove stranačke kolege iz Vira, Vrsi i Bibinja kao i čelnici Županijskog i zadarskog gradskog vijeća HSP-a Ivan Miličević, Rade Škarica, Jozo Dragić i Vice Karaban koji je ujedno drugi na listi HSP-a u 9. izbornoj jedinici na nadolazećim parlamentarnim izborima.
Reizbornu skupštinu otvorio je i njome do izbora predsjednika rukovodio tajnik županijskog vijeća Jozo Dragić. On je rekao kako je županijsko vijeće HSP-a na svojoj 27 sjednici održanoj 14. ovog mjeseca u Zadru predložilo za novog predsjednika dugogodišnjeg privlačkog pravaša Željka Zorića te je pozvao članove privlačkog HSP-a da se izjasne o ovom prijedlogu. Budući da su svi podignuli svoje ruke, Zorić je jednoglasno izabran na položaj novog predsjednika.
Zorić je zahvalio na izboru te u skladu sa stranačkom procedurom u budući Izvršni odbor predložio sljedeće članove: Matu Kršlovića, Saru Begonja, Radmilu Glavan, Karla Glavana, Božu Zorića, Kažimira Glavana, Slađanu Glavan i Klaudija Šangu te u Nadzorni odbor Dalibora Dadu Glavana, Franu Glavana i Darija Glavana. Svi predloženi kandidati dobili su zeleno svjetlo čime je HSP Privlake ponovno profunkcionirao i stao na svoje vlastite noge.
Po okončanju radnog dijela uslijedila je javna tribina na početku koje se je stranačkim kolegama i simpatizerima stranke obratio član časnog Suda, dopredsjednik županijskog vijeća podružnice Zadar i drugi s liste HSP-a u 9. izbornoj jedinici Vice Karaban. Čestitajući novoizabranom vodstvu on se je na početku ispričao zbog nedolaska na ovaj skup nositelja liste HSP-a u 9 izbornoj jedinici Mirka Čondića.
– Gospodin Čondić će svakako do 4. prosinca do dana održavanja izbora doći u Privlaku jer to je njegova i naša velika želja. Biti na listi čiji je nositelj upravo pravaš ratnik, koji je teško u ratnim operacijama stradao na južnom bojištu 22.listopada 1992 godine i osvjedočenim borcem za obitelj, katoličku vjeru i domovinu Hrvatsku velika je čast i obaveza. Temeljne poruke HSP-a na nadolazećim izborima sažete su u 5 jasnih poruka a one glase: Ne ulasku Hrvatske u EU na ovakav način, za državotvornu zaštitu hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, za demografsku obnovu hrvatskog društva te istinsku reformu pravosuđa, obrazovanja i zdravstva, za strategiju vlastitog gospodarskog razvoja, novi ekonomski model i potporu obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu te za jedinstvenu nacionalnu politiku Hrvata iz Hrvatske, BiH i iseljeništva, rekao je Karaban.
Do kraja okupljeni su čelnicima HSP-a postavili više zanimljivih pitanja među kojima se našlo i ono o Ruži Tomašić.
– Za nas je Ruža Tomašić izdala HSP i ta njezina stranka je plagijat, zbog čega je vodstvo naše stranke zadovoljštinu potražilo na sudu. Da joj nije bilo HSP-a nitko živi za nju ne bi čuo. Među desnim strankama koje sada niču poput gljiva nakon kiše, samo HSP je bila parlamentarna stranka. To ćemo dokazati i na nadolazećim izborima, kada ćemo još jednom se potvrditi da nismo dvoličnjaci i sluge HDZ-a i Jadranke Kosor, kao što su to ovih dana učinili Miroslav Tuđman, Luka Podrug i ostali slični njima, zaključili su čelnici HSP-a.