Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Četvrti put u čast gradu Zadru

Autor: Viktor Bogut

22.11.2012. 23:00
Četvrti put u čast gradu Zadru

Foto: Zvonko KUCELIN



Ponosni smo što ćemo prvi put ugostiti PK Jadran, koji je jedan od najstarijih hrvatskih klubova – kazao je Željko Olujić, trener PK Zadar


Željko Olujić i Danijela Kurtin, treneri Plivačkog kluba Zadar, predstavili su i najavili ovogodišnji Međunarodni plivački miting “Sv. Krševan” koji se održava u povodu Dana grada Zadra.
– Miting će se održati u tri dijela. Nastupit će seniori, odnosno plivači i plivačice rođeni 1995. i stariji, zatim djevojke rođene 1997. i 1998., odnosno juniorke te juniori rođeni 1996. i 1997. – objasnio je Olujić, napomenuvši kako se očekuje masovan miting s nizom poznatih klubova, a posebno je istaknuo dolazak plivača iz splitskog Jadrana.
– Ponosni smo što ćemo prvi put ugostiti PK Jadran, koji je jedan od najstarijih hrvatskih klubova. Osim Splićana mnogi odlični klubovi su najavili svoj dolazak tako da očekujemo kvalitetno natjecanje. U cijeloj organizaciji mnogo nam je pomogao Grad Zadar budući da je vidljivo da je bilo mnogo skepse radi stanja bazena. U konačnici uspjeli smo sve organizirati na vrijeme, a bazen je doveden u plivačko stanje – dodao je Olujić.
Danijela Kurtin usredotočila se i na odlične rezultate kluba koji se postižu u posljednje vrijeme.
– Na mitingu Sv. Krševana nastupit ćemo sa 75 djece, što je zaista impozantan broj. Zadovoljni smo radom i rezultatima naših natjecatelja, a posebno valja istaknuti odlične rezultate Laure i Katje Čizmin te Borne Dukića koji su hvatali finala ne mitinzima u Zagrebu i Rijeci. Odlični su bili i naši mladi natjecatelji u Splitu, Zagrebu i Šibeniku – dodala je Kurtin.
Početak mitinga je u subotu u 9 sati, kada je na rasporedu prvi dio. Drugi dio održat će se u 16 sati, a treći dio u nedjelju od 9 sati.


 MILIN I MIJOLOVIĆ ZAVRŠILI NASTUP NA SP-u




Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u plivanju za osobe sa Down sindromom zadarski plivači, jedini predstavnici Hrvatske, nastupili su u tri discipline. Jurica Milin je na 50 m slobodno (45,78) zauzeo treće mjesto u jutarnjim kvalifikacijama i 59. mjesto od ukupno 70 plivača na svjetskoj sceni. Lucija Mijolović imala je dva nastupa, na 50 m prsno (59,97) osvojila je prvo mjesto u jutarnjim kvalifikacijama i 11. mjesto na svijetu u konkurenciji od 30 plivačica. Na 100 m delfin (2:24.92) Mijolović je bila 20.