Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pobjedom ćemo se bodovno približiti Vinkovčanima

Autor: Drago Bajković

22.11.2012. 23:00
Pobjedom ćemo se bodovno približiti Vinkovčanima


Moramo pobijediti, o tome uopće nema govora. Pobjedom bismo se Cibaliji približili na dva boda zaostatka, a ako bi uz to kiksali i Istra i Inter onda bi bili relativno blizu i njima – kazao je Sarić


Zadrani su uspješno apsolvirali prvu utakmicu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. Na Stanovima su zgoditkom Antonija Mršića stigli do minimalne, ali vrijedne prednosti uoči uzvrata u Koprivnici. Bila je to utakmica vrlo slična onoj koju su nedavno ova dva suparnika odigrala u prvenstvu, a i ishod je identičan. Čini se da momčad Ferde Milina napokon pokazuje zrelost i da ipak znaju igrati na rezultat.
– Smatram da smo napravili dobar posao protiv Slaven Belupa. Prednost nije velika, ali nikako nije zanemariva – kazivao je jučer ujutro Ante Sarić, stoper momčadi sa Stanova.
– Nakon uvjerljivog poraza na Maksimiru vratili smo se ovom pobjedom u Kupu. Pokazalo se da nas uvjerljivi poraz na Maksimiru nije pokolebao i psihički dotukao. Ipak se radi o Dinamu, iako je svaki poraz težak. Mislim da iz svakog poraza možemo nešto naučiti. U svakom slučaju nedopustivo je da u desetak minuta primimo tri gola što nam se dogodilo na Maksimiru.
Sarić je zadovoljan kako je Zadar odigrao protiv “farmaceuta”.
– Mislim da smo pokazali da znamo igrati na rezultat. Utakmica je imala isti tijek kao i ona u prvenstvu. Zabili smo rani zgoditak i onda se bazirali na obrani pokušavajući još nešto učiniti u napadu. Najvažnije od svega je da nismo primili gol i samim time sačuvali smo velike šanse da u uzvratu osiguramo prolaz u polufinale.
Svjestan je Sarić da u subotu Zadar očekuje nova utakmica koja nosi prefiks “morati”.
– Znamo što nam je činiti u subotu. Stiže nam Cibalia koja je u prošlom kolu na svom travnjaku porazila Split i pobjegla nam na 5 bodova prednosti. Moramo pobijediti, o tome uopće nema govora. Pobjedom bismo se Cibaliji približili na dva boda zaostatka, a ako bi uz to kiksali i Istra i Inter onda bismo bili relativno blizu i njima. Očekuje nas teška utakmica, ali smatram da smo spremni doći do tri boda. Igrat ćemo slično kao i protiv Belupa, strpljivo i koncentrirano. Da smo tako igrali na startu prvenstva, mislim da bismo osvojili još pokoji bod, posebice na svom travnjaku. U svakom slučaju, očekuje nas ponovno šahovska partija iz koje ćemo, nadam se, mi izaći kao pobjednici – kazao je na kraju razgovora Sarić.