Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Umjesto na raspravu, zbog majke morao u bolnicu?!

Autor: Minja Gugić

22.11.2012. 23:00
Umjesto na raspravu, zbog majke morao u bolnicu?!


Na raspravi se jučer nije pojavio 37-godišnji Robert Vidušin koji se sudu javio preko svog odvjetnika i poručio da je na putu iz Paga prema Zadru pozlilo njegovoj majci te da ju je morao voziti u bolnicu. Sudac Boris Radman zbog toga je bio prisiljen odgoditi raspravu


Nakon stanke od gotovo tri mjeseca zbog potrebnih vještačenja jučer je na Županijskom sudu u Zadru trebalo biti nastavljeno suđenje ekipi optuženoj za dilanje droge na Zrću u mjestu Novalja na otoku Pagu, no rasprava nije počela “obećavajuće” što je već na početku izazvalo ljutnju predsjednika Sudskog vijeća Borisa Radmana.
Razljućeni Radman
Najprije se čekalo da se iz pritvora dovedu trojica optuženih zbog čega je početak suđenja kasnio, a potom je utvrđeno kako nema šestooptuženog Roberta Vidušina (37). Njegov odvjetnik Gordan Nižić objasnio je sucu Radmanu kako ga je Vidušin nazvao i rekao da je on s Paga gdje živi, na vrijeme krenuo na raspravu, ali da je putem pozlilo njegovoj majci koju je, također, vozio u Zadar pa je s njom završio u bolnici. Sudac Radman nije krio svoju ljutnju, pa je pristao na stanku od pola sata dajući vremena njegovom odvjetniku da ga “pronađe kako zna i umije”.
No, ni nakon stanke Vidušin se nije pojavio, a ni odvjetnik Nižić do njega nije uspio doći pa je sudac Radman bio prisiljen odgoditi raspravu i to za sredinu siječnja.
Riječ je, podsjećamo, o 50-godišnjem Viktoru Domjaniću, Žarku Slijepčeviću (27), Maji Domjanić (25), Sulji Derviševiću, Hrvoju Škunci (32) i Robertu Vidušinu (37).
Mjesec dana dilanja
Oni se optužnicom zadarskog tužiteljstva, koju u ovom slučaju zastupa zamjenik županijskog državnog odvjetnika Duško Berović, terete da su od 27. lipnja do 24. srpnja prošle godine na Zrću, ali i u Karlovcu dilali heroin i speed.
Iako četvrtooptuženi u cijeloj “priči”, Suljo Dervišević zvani Suki u pritvoru je zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja sredinom srpnja prošle godine zbog opasnosti od bijega jer je bosanskohercegovački državljanin, isto kao i Viktor Domjanić i Žarko Slijepčević jer su osuđivani. Ostali se brane sa slobode.