Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pepić: “Festival ćemo biti kasnije, kad malo ojačamo”

22.11.2013. 23:00
Pepić: “Festival ćemo biti kasnije, kad malo ojačamo”


Otvorenjem izložbe fotografija Ivane Jenjić u foyeru starog Kazališta lutaka u četvrtak navečer počeo je prvi Artakt festival. Idejni začetnik, Nenad Pepić, kaže – manifestacija, a ne festival.
– Festival će biti jednom, kad budemo malo jači, kad budemo imali niz popratnih programa i atmosferu u kojoj se festivali rade. Ovako smo po tom pitanju još malo ograničeni pa neka za početak bude manifestacija, projekt ili događanje nego festival, kaže Pepić.
Ističe kako je slaganje programa, odnosno dogovor s izvođačima išao dosta glatko jer su s njima već surađivali, a jedini problem je bilo uskladiti ih vremenski, odnosno datumski.
– Nismo išli u medije sa agresivnom kampanjom ni sa puno informacija. Mislimo da je u ovoj fazi bitno da se najprije obratimo onima koji za ovo već znaju, a u drugoj fazi krenut ćemo prema potencijalnoj široj publici koju bi ovakav program zanimao.
– Ivana stalno sa sobom nosi fotoaparat i snima svakodnevne stvari na sebi svojstven način. Ovo je dokumentarna fotografija, što znači da je rađena namjerno i da prati jedan događaj odnosno događanje, a ovdje se radi o TRAFO-u, umjetničkom projektu nastalom u suradnji The moving academy iz Berlina i Teatra VeRRdi, udruge Zalet i Monoplay festivala, kazala je povjesničarka umjetnosti Koraljka Alavanja na otvorenju izložbe fotografija.
Na njima su sudionici projekta, iZvedbe, probe, razgovori… Projekt koji se pokazao kao zanimljiva inspiracija za fotografiju događao se na nekoliko gradskih lokacija koje su nedovoljno iskorištene, neke od njih i pomalo zaboravljene.
– Želimo ovom manifestacijom produžiti sezonu zbivanja u kulturi i nakon ljeta, kazao je Pepić.