Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Fantela i Marenić pozirali sa zadarskim srednjoškolcima (FOTOGLAERIJA)

22.11.2016. 23:00
Fantela i Marenić pozirali sa zadarskim srednjoškolcima (FOTOGLAERIJA)


Za svoju 535 skupnu fotografiju, najpoznatiji hrvatski „milenijski” fotograf Šime Strikoman odabrao je zadarske srednjoškolce. Uz zadarske zlatne olimpijce Šimu Fantelu i Igora Marenića, na Pozdravu sunca pozirali su učenici škola iz Parka Vladimira Nazora stilizirajući na Istarskoj obali veliko jedro.
– Ovdje su učenici svih četiriju škola: gimnazija Vladimira Nazora i Jurja Barakovića, Prirodoslovno-grafičke škole i Škole primjenjene umjetnosti i dizajna. Igor i Šime bili su naši učenici i nakon velebnog uspjeha na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, umjesto neke vrste intervjua, kontaktirali smo Šimu Strikomana koji je izrazio želju da napravi milenijsku fotografiju. Time smo se zahvalili našim učenicima, koji nisu samo promovirali našu školu, nego i cijeli naš grad, županiju i domovinu. Vrlo važno je istaknuti da su i Šime Fantela i Igor Marenić ne samo bili vrhunski sportaši, nego i odlični učenici čiji bi primjer, nadam se, mogao postati mnogima našim sadašnjim učenicima, rekao ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević.
Rekao je i da je upravo primjer naših zlatnih jedriličara potvrda da škola i sport mogu zajedno. Štoviše, obojica su završili i fakultete. Ravnatelj je dodao da je njegova gimnazija uvijek bila rasadnik ne samo dobrih, nego i vrhunskih sportaša. U proteklih 15 godina ova zadarska gimanzija „proizvela” je 30 učenika, koji danas žive isključivo od sporta.
– Evo sad i nama naviru uspomene iz te 2004. godine kad smo i mi bili srednjoškolci. Veselo je bilo doći ovdje i podsjetiti se na te dane. Istina, trebalo je imati dobar raspored da bi sve to odradilo. Uvijek je motiv bio jedriti i trenirati te ići na natjecanja. Škola je bila više ono što se mora završiti. Međutim, to je kod nas guralo jedno – drugo i u konačnici je uspjelo. Bilo je puno učenja i nije bilo problema. Imali smo odličnu podršku i razumijevanje naših profesora, a mi smo bili pristojni i odlični učenici, rekao je Šime Fantela.
Njegov kolega Igor Marenić samo je dodao da su srednjoškolski dani bili najljepši dani.
– Istina, puno se učilo uz gust raspored. No prijatelji, koje smo stekli tada, i danas su nam dobra „škvadra”. Iz naše škole nosimo samo pozitivne stvari. Raduje nas što naši profesori današnje učenike motiviraju našim primjerom. Međutim, mislim da mi nismo bili nešto posebno. Ništa extra, ali smo se trudili da uspijemo na obje strane, rekao je Igor Marenić, koji je cresku, zamijenio sa zadarskom gimnazijom.