Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Igrači prekinuli štrajk, dolazi Vidaković, Rimac ili Sesar

22.11.2016. 23:00
Igrači prekinuli štrajk, dolazi Vidaković, Rimac ili Sesar


Bilo je 18 sati i 28 minuta kad su jučer igrači, jedan po jedan, ušli u veliku dvoranu. Zašto ako je trening je bio predviđen za 18 sati? Zato jer je oko 17 i 50 došao Boris Skroće, direktor, te pozvao nekolicinu koji su već bili na parketu:
– Idemo, svi u svlačionicu!
Ušli su svi igrači, a Skroće, te Branko Skroče, sportski direktor i treneri Franko Sterle, Samir Žuža i Jurica Šango čekali su neko vrijeme u hodniku. Potom je Boris Skroće došao još jednom do velike dvorane, otvorio je vrata i povirio unutra. Onda se opet uputio prema svlačionici i u hodu na dva, tri brzinski postavljena pitanja ovako odgovorio:
– Nema večeras (sinoć, pr. a.) sjednice Nadzornog odbora. Trener? Vidjet ćemo sljedećih dana, imamo neke kandidate.
Nakon toga ušao je u svlačionicu i tamo se s igračima zadržao nekih 25 minuta. O čemu se govorilo?
– Nema izjava – kazao je Jakov Vladović, kapetan.
Nismo ni inzistirali, kad je tako – neka bude tako.
Jučer ujutro, pak, treninga nije bilo. U javnosti se za to koristio najčešće termin ‘štrajk’ što se može i ne mora uzeti kao doslovni opis. Činjenica je da trening, iako predviđen, nije odrađen, ali nitko ne smatra da će zbog toga nastati neka velika šteta. Prije će biti da je ‘obustava rada’ (u socijalizmu svojevrsni eufemizam za štrajk, ljepše je zvučalo) došla kao posljedica nemogućnosti igrača da na neki drugi način upozore na kašnjenje plaća.
A novi trener? Dakle, nakon što je već u nedjelju navečer, pouzdano se zna, razgovor usmjeren na Rajka Vidakovića, aktualnoga trenera juniora, pa se o tomu govorilo malo glasnije u ponedjeljak, a i jučer, od toga za sada ništa. Iako je Boris Skroće do grla bio zakopčan na tu temu, a Branko Skroče rekao tek da je ‘nekoliko imena u điru’, moglo se načuti da je Vidaković dobio konkurenta u jednom hrvatskom treneru koji nije iz Zadra. Navodno, zainteresiran je i preuzeo bi momčad, samo je pitanje kako osmisliti i izvesti modus operandi. Za podsjetnik, kad se ne tako davno govorkalo da će Matulović odstupiti, poslije Jollyja, u javnosti su kao mogući kandidati spominjani Josip Sesar i Slaven Rimac. Jeli i sad jedan od njih dvojice ‘u điru’ ili je izronio neki treći kandidat, valjda će se doznati brzo. Nije isključeno da će s Vrijednosnicama Osijekom u petak momčad voditi Franko Sterle i Samir Žuža (s njima je i Jurica Šango koji Matulovićevim odlaskom nije prestao raditi s momčadi), a čak možda i u nedjelju s Cibonom ako se za dan, dva ne bi rasplela priča oko Rajka Vidakovića i drugoga kandidata, sad ga nazovimo XY.
Dalje? Za sada nema dalje, a već i to što je jučer štrajk potrajao samo dva sata, može se zaključiti da je na pučini mrvicu mirnije. A i to je nešto…