Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Oduševili ih zadarski glazbeni pupoljci

22.11.2016. 23:00
Oduševili ih zadarski glazbeni pupoljci


U povodu Dana grada Zadra u ponedjeljak navečer je u Svečanoj dvorani Sveučilišta održan prvi koncert Zadarskog komornog orkestra u okviru Koncertne sezone Zadar. Njegova zanimljivost bila je u tome da su zadarskim gudačima dirigirali njihovi sugrađani, dirigenti, a kao solisti nastupili su zadarski glazbenici mlađe generacije.
Svi ti glazbenici najavljeni su kao “zadarski glazbeni pupoljci”, a radi se o bivšim učenicima zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa i sadašnjim ili bivšim studentima Muzičke akademije u Zagrebu. To su Lovro Dobrijević, student 5. godine dirigiranja u klasi prof. Mladena Tarbuka, Barbara Kajin, studentica 4. godine dirigiranja u klasi istog profesora, Ivan Andrijević, student 5. godine klarineta u klasi prof. Milka Pravdića te violončelistica Paola Bralić koja je upravo ove godine diplomirala u klasi prof. Krešimira Lazara. Ovaj koncert bio je njihov debi sa Zadarskim komornim orkestrom.
Izvedeni su tako Mozartov Divertimento u B-duru, potom Introdukcija, teme i varijacije Gioachina Rossinija, Antički plesovi i arije Ottorina Respighija i Andante cantabile Petra Iljiča Čajkovskog.