Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Predstavila se i dobitnica godišnje nagrade Mia Čorak Slavenska

22.11.2016. 23:00
Predstavila se i dobitnica godišnje nagrade Mia Čorak Slavenska


U HNK Zadar u ponedjeljak navečer uprizorena je Večer plesne minijature, u kojoj su se predstavile ponajbolje koreografije zadarske suvremene plesne scene. U prvom dijelu večeri prikazane su minijature suvremenog plesnog izričaja, a u drugom su se predstavili plesači modernog i klasičnog baleta te hip hopa.
Povod ovoj manifestaciji bila je proslava Dana grada Zadra, a program, koji se sastojao od 15 plesnih točaka organizirao je Zadarski plesni ansambl pod vodstvom Sanje Petrovski.
Tako je u prvom dijelu programa nastupila grupa Zalet koju vodi Iva Burčul te Srednja škola suvremenog plesa koja djeluje pri Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru. Gledateljima se tako predstavila i ulenica 2. razreda te škole Laura Čerina, koja je pod vodstvom mentorice Vlaste Marotti-Hraščanec prije nekoliko dana osvojila nagradu Mia Čorak Slavenska na državnom natjecanju. Izvela je koreografiju “Ne me quitte pas”.
Ovogodišnja Večer plesne minijature bila je posvećena prvoj i najvećoj hrvatskoj primabalerini Miji Čorak Slavenskoj, koja je svojim radom uspostavila poveznicu suvremenog plesa i klasičnog baleta.
U drugom dijelu večeri nastupili su Drama Plus, Baletna udruga Pirueta, CircoArt, In Fluks i gosti programa – Kissa s otoka Paga i Plesni teatar Sjene iz Šibenika.