Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Božićni koncert za Mateu Romić

22.12.2011. 23:00
Božićni koncert za Mateu Romić


KUD Kanica iz Briševa u Društvenom domu organizira već tradicionalni Božićni koncert koji će se održati u utorak 26. prosinca, na blagdan Sv. Stjepana ili Stipanju, s početkom u 18 sati.
– Božićni koncert u utorak bit će humanitarnog karaktera. Sav prihod bit će uplaćen za pomoć obitelji šesnaestogodišnje Matee Romić iz Briševa koja je već godinu dana u komi, otkad ju je na Jadranskoj magistrali u Murvici oborio automobil, govori Mladen Ćustić, predsjednik KUD-a Kanica.
Na koncertu nastupa poznata splitska klapa Sveti Juraj – HRM, koja je nakon velikih hitova “Bura”, “Ružo crvena”, “Kad te spomenem”, “Kraj tvoje duše moje” opet na vrhovima top lista s pjesmom “Uvijek ću te voljeti”. Pored domaćeg KUD-a Kanica koji se s pravom ponosi s jednom od najoriginalnijih nošnji u Zadarskoj županiji i šire, nastupit će i vjerni čuvari kulturne baštine otoka Paga, KUD Družina iz Paga. Svoj karakteristični nastup imat će najpoznatiji hrvatski pučki pjesnik, Ante Sikirić Krivin iz Bibinja.
– Kao svojevrsno ugodno iznenađenje večeri bit će spektakularni scenski nastup naše sumještanke, osamnaestogodišnje Angele Katalinić koja je slavu Briševa pronijela na ovogodišnjem tv-showu Supertalent, najavljuje Ćustić koji je uvjeren da će se za Božićni koncert tražiti mjesto više.
Voditeljica je već tradicionalno Briševljanka Nikolina Kovačević, novinarka pisanih i elektronskih medija.