Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jader i Idassa zaplovili “kamenom lađom”

22.12.2013. 23:00
Jader i Idassa zaplovili “kamenom lađom”


 Sreli se na Narodnom trgu stari Jader i mlada Idassa. Šetali su gradom, Jader joj je pričao svoje uspomene iz života dugog 3.000 godina. Kao i mnogi muškarci koji žele osvojiti naklonost žene, pričao je samo najljepše o sebi. Zaustavljao se kraj najvažnijih zadarskih znamenitosti, a nazvao ih je palubama kamene lađe – Poluotoka.
Na Narodnom trgu je rekao da je tamo zasjala prva električna žarulja i otvorena prva hrvatska brijačnica, kod crkve sv. Šime Jader je pričao o svojim nebeskim zaštitnicima, na Trgu pet bunara o tome kako su mu bunari nekad značili život… Ljubovanje Idasse i Jadera nastavilo se u Foši pa ispred Znanstvene knjižnice i tako redom do crkve Sv. Stošije, rimskog Foruma, zadarske rive pa do Morskih orgulja.
Shvatili su na kraju da se poznaju davno kroz glazbu i da su srodne duše. Kako je rekao Jader, na putovanju kroz vrijeme i prostor, sve je moguće.
Jader je zapravo glumac Duško Modrinić, a Idassa glumica Gabrijela Meštrović Maštruko, koji su uz laganu pratnju Zorana Jelenkovića na gitari poveli svoje građane u Povijesni đir gradom i to prema scenariju televizijske novinarke Ane Dobrović.