Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dobro zagrebati za pobjedu

Autor: Viktor Bogut

23.01.2009. 23:00
Dobro zagrebati za pobjedu

Foto: Sebastian GOVORČIN



U slučaju uspjeha, preskočili bismo ih i došli u mogućnost da u doigravanje uđemo s broja jedan – kazao je Denis Karlović


Danas je na rasporedu nastavak Prve stolnoteniske lige u kojem je pred Donatom velik izazov budući da u dvoranu Bagat danas u 17 sati stiže momčad Zagreba. Trener Denis Karlović svjestan je da u slučaju pobjede njegova momčad ima veliku priliku dohvatiti prvo mjesto u regularnom dijelu prvenstva, iako je sezona tek došla do polovice.
– Ne treba niti govoriti što bi značila pobjeda za nas. U ovom trenutku imamo isti broj bodova kao i Zagreb, no oni su nas u prvom dijelu prvenstva pobijedili. U slučaju uspjeha preskočili bismo ih i došli u mogućnost da u doigravanje uđemo s broja jedan. No, to nije najvažnije. Pobjeda bi nam već sad manje-više osigurala doigravanja i vrlo dobru poziciju, što nam je i bio cilj – istaknuo je zadarski strateg. Karlović će danas imati na raspolaganju kompletnu momčad. Jia Zheng je bio u Kini na pripremama, ali ovaj put se vratio na vrijeme i maksimalno spreman čeka današnji meč. Iz njega na teren će izaći Davor Karlović i najvjerojatnije junior Stipe Zubčić.
– Spremili smo se dobro. Maksimalno koliko smo mogli. Ne treba ni naglašavati koliko je jaka momčad Zagreba. Na nama je da odigramo što bolje i na kraju pokušamo pobijediti jakog protivnika – kaže Karlović. Iako je današnje kolo tek prvo u nastavku prvenstva, odnosno do kraja regularnog dijela sezone ima se još odigrati punih devet kola, stvari za Donat su poprilično jednostavne. Uz omjer 8:1 trenutačno se nalaze na diobi prvog mjesta. Ako danas pobijede, imat će pobjedu više od Zagreba no morat će paziti da ne kiksaju. Jer ako na kraju regularnog dijela sezone Zadrani i Zagrepčani budu imali isti omjer, odlučivat će međusobni dvoboji. Zagreb je u prvom dijelu prvenstva dobio s 4:1, a teško je očekivati da će Donat biti bolji od toga. Dakle, ako se i dobije i dalje će ostati borba za prvo mjesto, a u najgorem slučaju Zadrani će biti drugi. Pak, u slučaju poraza, prvo mjesto će najvjerojatnije biti izgubljeno, jer je teško očekivati da će Zagreb izgubiti dvije utakmice u ostatku regularnog dijela prvenstva. No i dalje Donat ne bi trebao, zbog odličnih rezultata u prvom dijelu prvenstva, imati problema za uhvatiti to drugo mjesto, a kamoli da mu u pitanje dođe doigravanje. Dakle, u nastavku sezone za Zadrane će biti upitno jedino hoće li na kraju regularnog dijela prvenstva biti prvi ili drugi. Danas slijedi početak odgovora.
U 10. kolu igraju: Donat – Zagreb, Šenkovec – Libertas, Frim – Industrogradnja, Pula – Srdoči, Vodovod Osijek – Dugo Selo.