Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dobili više od licenciji

23.01.2011. 23:00
Dobili više od licenciji


Posljednjim predavanjima i podjelom licencija, jučer je u dvorani Mocire  zaključen 35. središnji seminar  rukometnih trenera. Tradicionalno siječanjsko okupljanje  “ljudi iz struke” ove se godine  vratilo svojim korijenima – u  Zadar, tamo gdje je davne  1958. sve i počelo. Tada je,  naime, u Zadru održana prva  jugoslavenska škola rukometa,  dok je brojka 35 označila prisjećanje na Osnivačku konferenciju Udruge trenera  HRS-a, održanu 1976. u Poreču.
Mocire su proteklog vikenda  bile pretijesne za sve one koji  su željeli steći nova, obnoviti ili  unaprijediti postojeća znanja  iz jednog od najtrofejnijih hrvatskih sportova. Među 500-tinjak polaznika, pristiglih iz deset država, našao se i velik broj  željnih da vide “u čemu je tajna”, ili “kako to rade jedni od  najboljih”. Znanja, međutim,  nisu upijali samo inozemni treneri. Seminar je bio obvezan za  sve domaće stratege koji su po  završetku nedjeljnih predavanja obnovili svoje licencije.
– Vidio sam mnogo zanimljivih predavanja, a posebno korisnim smatram demonstracijske vježbe. One su vrijedne ne  samo nama mladim trenerima,  već i svima onima koji žele  nadopuniti svoja dosadašnja  znanja, ili samo potražiti neku  od alternativa svom dosadašnjem načinu rada – naglasio je Andrija Nikolić, perspektivni strateg Zagreba CO i kadetske reprezentacije Hrvatske. No Nikolića se nisu dojmila jedino predavanja:
– Veseli me što je Seminar  održan u Zadru, gradu u koji se  uvijek rado vraćam. Zadržao  sam pozitivne impresije i nakon ova tri dana. Nadam se da  ćemo se i dogodine okupiti na  istom mjestu.
Na Seminaru su sudjelovali  i svi treneri klubova iz Zadarske županije.
– Bez obzira je li se radilo o  kondicijskoj pripremi, ili primjerice tehničko-taktičkom uigravanju, sa zanimanjem sam  pratio izlaganja eminentnih  stručnjaka. Nedvojbeno je da  će nam u budućem radu svima  dobro doći- zaključio je Igor  Nikolić, pomoćni trener Zadra.