Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kuglačima pravi izazovi tek slijede

23.01.2012. 23:00
Kuglačima pravi izazovi tek slijede


Nakon pobjede u Rijeci, kuglači Zadra nisu imali previše težak posao da ostvare i drugu uzastopnu pobjedu u 2012. Splitski Poštar uopće nije loša momčad, stanovnik je gornjeg dijela prvenstvene ljestvice, ali na gostovanju u Zadru definitivno Splićani nisu imali šanse.
– Nije to bilo baš toliko jednostavno koliko se čini – rekao je kapetan Zadra Mario Baljak nakon pobjede od 7:1.
– U prvom paru je sve to još bilo neizvjesno. Tek nakon druge izmjene uspjeli smo ih slomiti i riješiti pitanje pobjednika.
A Zadrane su u drugoj izmjeni predstavljali prošlogodišnji prvak Hrvatske Mario Baljak i ovogodišnji zlatni s pojedinačnog prvenstva Stanko Čota. Oboje su odigrali fantastičnu utakmicu i osigurali svojoj momčadi prednost od 4:0 i veliku razliku u drvima. Priča je tad bila gotova. Zadrani su se tako, nakon 13. kola, zadržali na trećem mjestu prvenstvene ljestvice. Tamo su bili i prije ovog kola, no svi ostali konkurenti za titulu također su bili efikasni. Zaprešić je slavio kod kuće protiv Novske, Medveščak 1958 nije imao problema sa slabim Triljem, a najveći posao odradio je lider Konikom Osijek. Slavonci su nakon pobjede u derbiju protiv Medveščaka, s velikih 7:1 slavili u Zagrebu protiv Grmoščice. Dovoljno je napomenuti i da su u gostima kod Grmoščice već nastradali Zadar i Medveščak. Osječani su još jednom dokazali da su ih s razlogom prozvali glavnim favoritima za titulu. Vode, imaju odličan ždrijeb i u odličnoj su formi.
– Najavljivali smo svi mi već da je Konikom Osijek favorit broj jedan. Odlična su momčad. Imaju pet vrhunskih igrača, a ako i im i onaj šesti nešto odigra, zaista tešku gube utakmicu – dodao je Baljak.
U idućem kolu Zadrani gostuju u Novskoj kod istoimenog prvoligaša. Nije to protivnik kojeg se treba bojati, ali radi se o kuglani u kojoj je teško igrati, tako da niti jedna momčad nije favorit u tom dvoboju. No, Zadrani nemaju izbora. Pobjeda u tom dvoboju je nužna. Barem ako se misle zadržati u konkurenciji za titulu.