Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sedam parova sedam puta u filmskom “Decameronu”

23.01.2012. 23:00
Sedam parova sedam puta u filmskom “Decameronu”


Publiku će filmu zasigurno privući zvučna lista imena hrvatskih glumaca mlađe generacije: Jelena Perčin, Csilla Barath Bastaić, Robert Kurbaša, Ana Majhenić, Ivan Glowatzky, Frano Mašković, Marinko Leš, Kristijan Ugrina, Asim Ugljen, Petra Težak, Mia Biondić, Ivan Đuričić, Sara Stanić, Jure Radnić, beogradska glumica Jelena Jokić, i kao guest star – Mario Kovač
Prva hrvatska erotska drama, film Irene Škorić “7seX7” od četvrtka će moći pogledati i kino gledatelji u Zadru. Ovaj dugometražni debi mlade redateljice i scenaristice dosad je već izazvao brojne kontroverze, većinom temeljene na traileru koji smo imali prilike vidjeti u popularnim televizijskim emisijama te u blokovima trailera prije prikazivanja filmova u kinu.
Publiku će filmu zasigurno privući zvučna lista imena hrvatskih glumaca mlađe generacije; Jelena Perčin, Csilla Barath Bastaić, Robert Kurbaša, Ana Majhenić, Ivan Glowatzky, Frano Mašković, Marinko Leš,  Kristijan Ugrina, Asim Ugljen, Petra Težak, Mia Biondić, Ivan Đuričić, Sara Stanić, Jure Radnić, beogradska glumica Jelena Jokić, i kao guest star – Mario Kovač. Zbog golišavih scena film je već podigao dosta medijske prašine.
U njemu je sedam parova i poneka treš kombinacija. Lepeza uzbudljivih odnosa seže od pet muško-ženskih parova, jednog muško-muškog i jednog žensko-ženskog s muškim pojačanjem.
“Sedam erotskih novela u jednom kadru, čvrsto su strukturirane priče, po Aristotelovom načelu jedinstva vremena, mjesta i radnje, s obratom na svršetku. Pet muško-ženskih parova, i po jedan žensko-ženski i muško-muški, u svojevrsnom modernom filmskom Decameronu. Govor erotskog je govor posrednog, stoga ni u jednoj priči nije riječ o seksu, već o krokijima zanimljivih ljudskih odnosa koji posreduju erotski naboj.
Te su filmske pripovijesti vragolaste, duhovite, i gorke u isti tren. One svojom strukturom, stilom i filmskim izrazom, ne čine mozaik, već jedinstvenu filmsku cjelinu, što skladno prati ‘one-take’ kamera snimatelja i direktora fotografije Darka Heriča, gosta iz susjedne Slovenije, a glazbene su dionice povjerene istaknutom hrvatskom skladatelju Berislavu Šipušu koji ih je prožeo pulsirajućom erotikom i mistikom.
Ovaj ‘erotski filmski Decameron’ jedinstvena je filmska simfonija od 7 stavaka, film o obnavljanju života kroz ispunjenje žudnje, film stanovite renesansne radosti i razuzdanosti”, stoji u službenoj najavi filma.


 7 NATUKNICA


U uredu su potpuni stranci, a u prodavaonici starih  ploča češka im “besjeda” sprema iznenađenje; muškarac kao rođendanski dar umjesto vibratora, pod svilenim plahtama ostavljen na milost i nemilost dviju žena  u opsesivnoj vezi; krpelj je kriv za sve – očekivala je  doručak na travi, a pod kožu joj se uvukao jedan gljivar;  dok sniva svoj erotski san o Emmanuelle, na krovu ga  na koljena baca femme fatale iz susjedstva; tečaj “Kako  postati gay u pola sata” i upecati ulogu života; sve za  umjetnost: nekad su bili par, sada je ona glumica zvjezdanog sjaja, a on tek rob svoje požude – isprepletene  su niti radnje prvog hrvatskog dugometražnog erotskog  filma.