Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Prirez skidaju pred medijima, a naknade za novorođene u tišini”

23.01.2014. 23:00
“Prirez skidaju pred medijima, a naknade za novorođene u tišini”


Zdravko Šarić, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke, koji je koncem prošle godine preuzeo kormilo od Josipa Zubovića, osvrnuo se na najnovija zbivanja i cjelokupnu situaciju u gradu i županiji. Kako sada stvari stoje haesesovci, kaže, nisu zadovoljni pa iako nemaju svog vijećnika u gradskom vijeću, najavljuje žestoku kritiku na rad svih tijela lokalne vlasti i poručuje kako HSS nije stranka za zanemariti.
– HSS je u svom predizbornom programu imao kategoriju socijalnog aspekta života u gradu Zadru, a koji držimo da je trenutno na najnižem stupnju u Republici Hrvatskoj. Možemo reći da je Zadar jedan od najskupljih gradova za život, a posebice za ljude koji imaju djecu. Loš pokazatelj standarda života je i činjenica da je na zadarskom Zavodu za zapošljavanje trenutačno prijavljeno 12 tisuća ljudi – ističe Šarić, dodajući kako aktualna vlast apsolutno ništa nije napravila da se javni sektor pokrene i da se dovede svježi kapital potreban za pokretanje novih radnih mjesta. Iz istog fonda, kaže, pokrpale bi se i rupe u proračunu koje drži enormno velikima. Jedini pozitivan pomak Šarić vidi u “Mrsićevom zapošljavanju” u javnom sektoru, no naglašava kako to i nije nešto bitno.
– Umjesto da vlast povuče svježi kapital i napravi uvjete da se sektor pokrene, oni skidaju prirez s 12 na 10 posto i to pred medijima svečano potpisuju kao bi pokazali da nešto rade. Time građani dobivaju svega 10 do 15 kuna u mjesečnom budžetu, a paralelno i u tišini skidaju naknade za novorođenčad. Smanjuju ih ali bez medija, bez svečane objave, kao da i sami smatraju da je to vrlo loše – ističe Šarić te dodaje kako je apsurd veći što koalicijski partner HDZ-a, HSP dr. Ante Starčević, kojima bi obitelj trebala biti temelj, podržavaju takvu odluku i zajednički je donose. Šarić ističe kako je riječ o političkom triku čije je vrijeme prošlo dodajući kako ga iznenađuje činjenica da tome pribjegavaju i mladi političari. No on drži kako upravo ta činjenica potvrđuje trenutačnu situaciju iz koje proizlazi da je politika danas samo brz put prema uspjehu koji ne iziskuje nikakvu kvalifikaciju, niti obrazovanje, a niti iskustvo. Prvi Radićevac u županiji naglašava da pozitivnih rezultata neće biti, niti će birači vjerovati u političare dokle god se takav stav ne promijeni.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU