Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Maska crvene smrti oživjela u Arsenalu

Autor: Irena Jurjević

23.02.2009. 23:00
Maska crvene smrti oživjela u Arsenalu

Foto: Filip BRALA



Modna revija, koncert, izložba unikatnog nakita, ali i nekoliko izložbi fotografija i crteža, rezultat su Alternala, karnevalskog “alter ega” Arsenala održanog u ponedjeljak u sklopu zadarskog karnevala. Osim najavljenog Rising dreama koji je u Arsenalu započeo svoju europsku turneju, a u sklopu Alternala gostovao je i zagrebački AC/DC tribute band Problem Child koji je svojom jednoipolsatnom svirkom uspješno razbudio publiku kultnim hitovima Thunder i Highway to hell.
Ni ovaj put tako nije nedostajalo “headbanginga”, a posjetitelji su mogli uživati u modnoj reviji alternativne dizajnerice Ide Red, kao i originalnom i unikatnom nakitu zadarske dizajnerice Antonije Gospić. Na pisti je predstavljena odjeća u alternativnom stilu s naglaskom na gothic i s/m, a nakit Antonije Gospić osim u sklopu revije mogao se razgledati i u sklopu izložbe.
Preciznost u izradi, unikatnost i originalnost karakteristike su ove zadarske umjetnice, a u Arsenalu je izloženo putem revije ili u vitrinama 70-ak komada nakita izrađenim od metala, žice, stakla, morskog stakla, gline satnih mehanizama, poludragog kamenja te kristala Swarovski, naravno ručno isprepletenog, pa tako ne sumnjamo da su poklonici unikatnih radova uspjeli pronaći za svakoga po nešto. Ova dizajnerica je u ponedjeljak navečer publici predstavila i svoje torbe, a više o njezinom radu može se saznati na web adresi www.galleriadivina.com.
Nakon modnog dijela, na pozornicu je stupio zadarski bend Rising dream koji je s koncertom u karnevalskoj verziji Arsenala ujedno započeo svoju europsku turneju Failed Tour na kojoj promovira album Failed Apocalypse. Nakon Arsenala, to jest – Alternala, obići će 20 zemalja i odsvirati oko 60 koncerata.
Koncert u Zadru Rising dream je počeo s tehničkim poteškoćama, pa je tako trebalo neko vrijeme uštimavanja. Ipak, nakon sitnih tehničkih poteškoća zabava za sve fanove mogla je početi.
U alternativnom Arsenalu izložene su i mnogobrojne izložbe. Ivan Kutija i Leo Banić predstavili su se s umjetničkim fotografijama. Kutijina izložba nosi naziv Inscrutable (Neshvatljivo), a Banićeva Skriveno oko. Izložbu crteža pod nazivom Macabre, a koja obuhvaća tatoo art, horror paint i biomehaniku imali su Mario Manai i Filip Letinić, a svoje slike izložio je i zadarski umjetnik Rino Rudić.