Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Može li Zadar zaustaviti Lokomotivu?

23.02.2012. 23:00
Može li Zadar zaustaviti Lokomotivu?


Smatram da bi bod bio uspjeh. Radi se o prvom proljetnom kolu i uz to ova je utakmica gostujuća. Ostati neporaženi naš je primarni cilj na Maksimiru – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Utakmicom Lokomotiva-Zadar započet će proljetni dio natjecanja u Prvoj HNL. Svi već znaju da se ne kreće od 18. kola kako je bilo planirano, već od 19. koje je prvoligašu sa Stanova donijelo gostovanje na Maksimiru umjesto domaćeg ogleda s Varaždinom. Zebićeva momčad samim time ima nešto teži zadatak, ali to automatski ne znači da se i iz ove situacije ne može profitirati. Prva kola nerijetko iznjedre nekoliko iznenađenja, pa zašto se ne nadati da bi to moglo za nogom poći i Zadranima.
– Spremni smo, napokon počinje i nema više nazad. Zatoplilo je i samim time su se stekli povoljni uvjeti za igranje najvažnije sporedne stvari na svijetu, nogometa – dobro raspoložen bio je Dalibor Zebić, prije jučerašnjeg polaska na put prema metropoli.
– Očekuje nas težak ispit na Maksimiru protiv kvalitetne momčadi Lokomotive. Već smo zaboravili da smo trebali započeti na Stanovima protiv Varaždina. Kako bilo da bilo, idemo dati sve od sebe da ostanemo neporaženi. Mislim da to možemo, dapače uvjeren sam u to.
Zebić čak smatra da nije loše što se počinje gostovanjem.
– Kao prvo tu se ne da ništa promijeniti, pa nema smisla ni plakati. Istina je da mi se čak ova varijanta u kojoj najprije gostujemo možda i više sviđa od one da smo počeli na Stanovima. Razlog, imperativ pobjede je puno manji, a samim time i pritisak na igrače. Da smo započeli na Stanovima imali bi maksimalni pritisak, a on može biti kontraproduktivan posebno u ovim prvim kolima kada je nemoguće znati u kakvoj smo formi.
I odlazak Santinija tu igra veliku ulogu.
– Činjenica je da kod kuće napadači moraju odraditi veliki posao, a mi smo u tom segmentu izgubili prvog strijelca Lige Ivana Santinija. Vjerujem da će nam Tokić i Ivančić pomoći da to što bezbolnije prebrodimo, ali dobro je da odmah u prvom dvoboju nemaju na svojim plećima to veliko breme pritiska.
O kvaliteti Lokomotive Zebić nije previše dvojio.
– Lokomotiva ima kvalitetnu momčad koja je sastavljena od mladih Dinamovih igrača. Oni su željni dokazivanja, žele dokazati da im je mjesto među “modrima” i u svakoj utakmici su motivirani. Vidimo da su tijekom stanke iz Dinama stigli Ademi, Šitum, Kramarić, Puljić itd., što dovoljno govori o njihovoj snazi.
Ipak, imaju i određenih nedostataka u svojoj igri koje Zadar može iskoristiti.
– Imaju oscilacija u svojoj igri, i nerijetko “izgore” u želji i htijenju. Nadam se da će u ovoj utakmici biti upravo takvi, da će se izgubiti u traženju i da će ih uhvatiti nervoza. Naravno, mi to moramo izazvati svojom igrom.
Zadrov strateg najavljuje tvrdu utakmicu s neizvjesnim ishodom.
– Nećemo igrati bunker, to ne dolazi u obzir jer to jednostavno ne znamo igrati. Postavit ćemo se čvrsto, s bedemom ispred svojih vrata i prijetiti iz kontri. Međutim, moramo igru pokušati premjestiti i na njihovu polovicu prijeteći njihovom golu. Vrlo važno je da budemo čvrsti i odlučni u svakom dvoboju, i da stojimo blizu njihovim igračima. Vezna linija mora iznijeti veliki teret na Maksimiru, naravno uz sve ostale koji istrče u toj utakmici.
Zebić bi definitivno bio zadovoljan bodom.
– Naravno, smatram da bi bod bio uspjeh. Radi se o prvom proljetnom kolu i uz to je ova utakmica gostujuća. Ostati neporaženi naš je primarni cilj na Maksimiru – kazao je na kraju razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić, Jerbić, Fuštar, Jonjić, Vasilj, Gržan (Sarić), Prahić, Surać, Begonja, Mršić, Tokić.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU