Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Komorni orkestar i solisti večeras na Sveučilištu

23.02.2014. 23:00
Komorni orkestar i solisti večeras na Sveučilištu


Večeras se nastavlja Koncertna sezona Zadarskog komornog orkestra. Koncert u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati donosi niz zanimljivih solista; Dianu Grubišić Ćiković na harfi, Domagoja Pavlovića na klarinetu i Žarka Perišića na fagotu. Oni će se ujediniti u izvedbi Concertina Richarda Straussa i Introdukcije i Allegra Mauricea Ravela.
Pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, ujedno i šefa-dirigenta koji  Zadarskom komornom orkestru, među brojnim opernim produkcijama koje radi u Njemačkoj, uvijek posvećuje brižnu pažnju, zadarski gudači svirat će i Idilu Blagoja Berse u obradi Pavla Dešpalja te Stare arije i plesove Ottorina Respighija.
U sezoni 2013./2014. Zadarski komorni donosi još dva koncerta – jedan u travnju i to povodom 80. rođendana osnivača Orkestra i Glazbenih večeri u Sv. Donatu, Pavla Dešpalja koji će ujedno i dirigirati, te u lipnju, kada će pod ravnanjem maestra Repušića Zadrani imati priliku upoznati violinisticu Luciju Madziar i to u crkvi sv. Donata.
Karte za koncert Zadarskog komornog orkestra u prodaji su na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 i od 18 do 20 sati, a moguće ih je kupiti i u Svečanoj dvorani Sveučilišta pola sata prije početka koncerta.