Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Najbolji: Karmen Pribilović, Krešimir Ščapec i Matej Požarina

23.02.2014. 23:00
Najbolji: Karmen Pribilović, Krešimir Ščapec i Matej Požarina


Na dvodnevnom Regionalnom natjecanju Gastro 2014., natjecanju ugostiteljskih i turističkih srednjih škola iz cijele dalmatinske regije održanom u Ilirijinom hotelu Adriatic u Biogradu na Moru, veliki uspjeh ostvarili su učenici i mentori iz škola u Zadru i Biogradu.
Karmen Pribilović iz Srednje škole Biograd šampionka je u disciplini pripremanja menija, Krešimir Ščapec iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole u Zadru pobjednik je u pripremanju barskih mješavina, a Matej Požarina, također iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole u Zadru, u disciplini poslovanje putničke agencije.
– Broj učenika u ukupno 95 škola u obrazovnom sektoru turizam i ugostiteljstvo u RH je 16.300 učenika. U osam disciplina, pet gastronomskih i tri turističke natjecalo se 80 najboljih učenika, nabrajala je voditeljica Josipa Pribilović, učenica srednje škole Biograd.
U disciplini posluživanja menija prvo mjesto osvojio je Antonio Tabula iz Turističko-ugostiteljske škole Split, u disciplini pripremanja hladnog slanog izoška Ante Neter iz Srednje škole Jure Kaštelan Omiš, u disciplini pripremanje hladnog slatkog izloška Ante Vuletić iz Turističko-ugostiteljske škole Split, u disciplini poslovanje recepcije hotela Marija Šarić iz Srednje strukovne škole Blaža Jurjeva Trogiranina iz Trogira, u disciplini predstavljanje turističkog odredišta – destinacije Andrija Kardum iz Turističko-ugostiteljske škole Šibenik.