Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ne govore najbolje, ali se jako dobro razumiju

23.02.2014. 23:00
Ne govore najbolje, ali se jako dobro razumiju


Antonijo, Bruno, Roko, Petar i njihova princeza Katarina na satu likovne kreativnosti crtaju klaune i izrađuju maske za skorašnji maskenbal u svojoj školi. Antonio će biti zeko, Roko pas, a Bruno možda sob. Katarina je, princeza, bile maškare ili ne, jer je jedina djevojčica u grupi i svi su zaljubljeni u nju. Ova djeca možda ne govore baš najbolje, ali se jako dobro razumiju, jer ne skrivaju svoju dušu.
Posjetili smo ih u Osnovnoj školi Voštarnica, posebnoj odgojno-obrazovnoj ustanovi za djecu s poteškoćama u razvoju. Uz prepoznat dugogodišnji rad, ističe ravnateljica Irena Dukić, škola je ovih dana napravila veliki iskorak u vidu zapošljavanja stručnjaka koji će dodatno poboljšati kvalitetu rada s djecom.
– Dobili smo kineziterapeuta na ugovor za stalno, u tijeku je natječaj za stručnog suradnika psihologa na puno radno vrijeme, umjesto dosadašnjeg na pola, dobili smo i kuharicu na pola radnog vremena, a nadamo se još i zapošljavanju dva asistenta u nastavi. Svako radno mjesto jako puno znači za kvalitetu usluge koju pružamo djeci, rekla je Dukić.
Deset godina je kineziterapeuta Osnovnoj školi Voštarnica financirala Zadarska županija iz godišnjeg proračuna kroz program financijske potpore za programe udruga, ali sad je to preuzelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
– Dugogodišnja potpora Zadarske županije za financiranje radnog mjesta kineziterapeuta nam je puno značila, ali smo tražili od Ministarstva da nam ono odobri to radno mjesto kako bismo imali kineziterapeuta za stalno. S obzirom da je to radno mjesto povrh propisanog standarda, jako nas je razveselilo što smo u ovim vremenima mogli dobiti još jednog stručnjaka kojeg po propisima ne moramo imati, rekla je Dukić.
Ravnateljica se obratila Zadarskoj županiji kako bi se sredstva koja su već određena za kineziterapeuta školi Voštarnica, prenamijenila za financiranje dva asistenta u nastavi.